19:15 24.12.2020

Республіканці заблокували пропозицію демократів про збільшення прямих виплат американцям до $ 2000

1 хв читати
Республіканці заблокували пропозицію демократів про збільшення прямих виплат американцям до $ 2000

Ухвалення нового пакета заходів підтримки економіки в США залишається під питанням після того, як американський президент Дональд Трамп зажадав від Конгресу збільшити прямі виплати громадянам у рамках антикризової програми.

Демократи встали на сторону Трампа, підтримавши ідею про збільшення виплат більшості американців до $ 2000, однак республіканці виступили проти цього.

Спікер Палати представників Ненсі Пелосі в четвер намагалася домовитися з республіканцями про збільшення виплат громадянам з $ 600 до $ 2000 у рамках нового пакета заходів, проте переговори виявилися безрезультатними, пише газета Financial Times.

Демократи, які контролюють Палату представників, проведуть голосування з цього питання в понеділок, 28 грудня. У четвер голосування було заблоковано лідерами республіканців.

"Палата представників і демократи в Сенаті наполегливо виступали за більші виплати американцям, тоді як республіканці наполегливо відхиляли цю ідею, - заявила Пелосі. - Це було як у період переговорів, коли вони говорили, що сума не повинна перевищувати $ 600, так і зараз".

Раніше в цьому місяці законодавці погодили нову програму підтримки економіки обсягом $ 900 млрд, що включає, крім прямих виплат громадянам, заходи підтримки малого бізнесу, а також витрати на вакцинацію. Пакет заходів прив'язаний до загального плану бюджетних витрат обсягом $ 1,4 трлн, і тепер доля обох програм знаходиться у підвішеному стані.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА