21:06 28.12.2020

Усі КПВВ на Донбасі й межі з Кримом буде переобладнано за зразком "Щастя" і "Новотроїцького" та передано на баланс одного ДП

2 хв читати
Усі КПВВ на Донбасі й межі з Кримом буде переобладнано за зразком "Щастя" і "Новотроїцького" та передано на баланс одного ДП

Державне підприємство "Реінтеграція та відновлення" Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України визначено відповідальним за облаштування, утримання та обслуговування всіх контрольних пунктів в'їзду-виїзду (КПВВ) на лінії розмежування в Донецькій і Луганській областях та на адміністративній межі з окупованою Автономною Республікою Крим, а також прилеглих до контрольних пунктів територій.

Як повідомляється на сторінці Мінреінтеграції у Facebook, відповідне рішення ухвалив Кабінет Міністрів України на своєму засіданні в понеділок. Держпідприємство "Реінтеграція та відновлення" займатиметься цим разом із Донецькою та Луганською обласними військово-цивільними адміністраціями та Херсонською облдержадміністрацією.

Постанова передбачає приведення всіх КПВВ до єдиного стандарту і вимог, а також дообладнання їхніх режимних та сервісних зон. При цьому всі контрольні пункти будуть оснащені за зразком реконструйованих раніше КПВВ у Щасті (Луганська область) і Новотроїцькому (Донецька область).

"З самого початку створення КПВВ кожен пункт жив своїм життям, адже кожен пункт належав до сфери управління різних структур. Через це виникли труднощі з їх технічним облаштуванням, створенням належних умов для людей, що перетинають лінію дотику на Донеччині та Луганщині та адмінмежу із Кримом. Немає єдиного стандарту та елементарних умов для забезпечення найпростіших людських потреб… Настав час навести лад у цьому питанні. Ми вже заклали новий стандарт - це КПВВ у Щасті та Новотроїцькому. І за таким же принципом будуть облаштовані всі КПВВ, а утриманням буде займатися один оператор - наше державне підприємство "Реінтеграція та відновлення", - сказав віце-прем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков.

Згідно з положенням, режимну і сервісну зони КПВВ облаштовуватимуть тимчасовими модульними спорудами на основі збірних конструкцій із відповідним захистом від ураження стрілецькою зброєю. Прилеглою до КПВВ територією визначено територію за межами режимної та сервісної зон в радіусі не більше ніж 50 м від них.

У Мінреінтеграції нагадали, що відкрили сучасні багатофункціональні сервісні центри на КПВВ у Щасті 10 листопада і на КПВВ у Новотроїцькому 16 грудня поточного року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА