13:12 29.12.2020

Центр обробки даних ГВК готовий до експлуатації - Мінінфраструктури

3 хв читати
Центр обробки даних ГВК готовий до експлуатації - Мінінфраструктури

Центр обробки даних габаритно-вагового контролю (ГВК) "Укртрансбезпеки", необхідний для впровадження системи автоматичної фіксації порушень ГВК, уже готовий до експлуатації, повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури України з посиланням на главу відомства Владислава Криклія у вівторок.

"Центр обробки даних ГВК вже готовий до експлуатації. Збереження доріг від руйнування вантажівками – одне з ключових завдань, яке перед нами поставив президент. Для цього ми переходимо на систему автоматичної фіксації порушень ГВК та у співпраці з "Укртрансбезпекою" та Галузевим центром цифровізації і кібербезпеки завершуємо впровадження єдиної системи контролю зважування – Weigh Control System", - повідомив міністр під час інспекції центру, наводить його слова прес-служба.

За його словами, система передбачає автоматичну фіксацію перевантажених ТЗ і залучення до відповідальності в разі перевищення габаритно-вагових норм. Вона також об'єднує в собі Центр обробки даних, інформацію щодо WiM комплексів, мобільних та стаціонарних пунктів ГВК і вагових комплексів портів та стивідорних компаній.

При цьому Криклій зазначив, що повна автоматизація і цифровізація всіх процесів для виключення людського фактора залишається головною метою відомства в реформуванні "Укртрансбезпеки".

"Зараз в ЦОД облаштовано 30 робочих місць, запущено прототипну систему збору та накопичення даних із зон контролю ГВК (WiM), а також проходить навчання інспекторів на новому програмному забезпеченні. Паралельно з цим продовжуємо влаштування близько 50-ти сучасних WiM-комплексів. 20 WiM вже встановлено "Укрінфрапроектом", 14 – "Укравтодором", роботи щодо решти будуть завершені у січні. У планах на 2021-й - збільшити їх кількість ще на 100", - розповів міністр.

Міністерство зазначає, що для повноцінного запуску автоматичної системи ГВК в Україні необхідне якнайшвидше ухвалення депутатами в цілому законопроектів №3742 і 3743, які:

- закріплюють автоматичну фіксацію порушень ГВК;

- надають "Укртрансбезпеки" право стягувати в судовому порядку плату за проїзд для вантажівок, які порушують габаритно-вагові параметри;

- впроваджують адміністративну відповідальність за порушення, зафіксовані в автоматичному режимі;

- вводять штраф для вантажовідправників за порушення при внесенні відомостей у товарно-транспортні накладні або інші документи на вантаж у розмірі 34 тис. грн;

- вводять штраф за відмову від проходження ГВК у розмірі 51 тис. грн;

- збільшують штрафні санкції для водіїв за невиконання ними вимог про зупинку з 3400 грн до 51 тис. грн;

- вводять штраф для користувачів (власників) ТЗ за перевищення встановлених законодавством габаритно-вагових норм залежності від % перевантаження: до 2% включно у розмірі 1700 грн; від 2% до 5% у розмірі 5100 грн; від 5% до 10% у розмірі 8500 грн; від 10% до 20% у розмірі 17 тис. грн; від 20% до 30% у розмірі 34 тис. грн; понад 30% у розмірі 51 тис. грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА