16:15 30.12.2020

НБУ оновив Стратегію валютних інтервенцій і додав завдання підтримувати достатні міжнародні резерви

2 хв читати
НБУ оновив Стратегію валютних інтервенцій і додав завдання підтримувати достатні міжнародні резерви

Національний банк України (НБУ) оновив Стратегію валютних інтервенцій у зв'язку із закінченням попередньої стратегії на 2016-2020 рр. і додав до нового документа завдання підтримувати достатні міжнародні резерви, повідомила прес-служба центробанку в середу.

Оновлена Стратегія валютних інтервенцій розроблена з урахуванням консультацій із міжнародними партнерами і затверджена рішенням правління НБУ від 29 грудня 2020 №769-рш.

Зазначається, що в оновленій стратегії також збережене завдання зі згладжування Нацбанком функціонування валютного ринку, що необхідно для уникнення негативного впливу надмірної волатильності обмінного курсу та екстраординарних подій на валютному ринку на цінову та фінансову стабільність, а також стійкість економічного зростання.

Крім цього, НБУ підтримуватиме трансмісії облікової ставки як основного інструмента грошово-кредитної політики в разі її недостатньої дієвості.

Зазначається, що незмінними залишилися чотири ключові форми здійснення валютних інтервенцій, зокрема валютний аукціон, інтервенція за єдиним курсом, інтервенція за найкращим курсом та адресна інтервенція.

Водночас на додаток до традиційних умов проведення валютних інтервенцій ("тод", "том" і "спот") Нацбанк врахував можливість застосування деривативів, що передбачено в Основних засадах грошово-кредитної політики на 2021 рік, затверджених рішенням Ради НБУ від 10 вересня 2020 №41-рд.

Регулятор наголосив, що деривативні фінансові інструменти можуть застосовуватися лише за умови, що це не призведе до розбалансування ситуації у відповідних сегментах ринку.

Відповідним документом також визначено п'ять принципів здійснення валютних інтервенцій на міжбанківському валютному ринку: відповідність режиму інфляційного таргетування та режиму плаваючого курсоутворення, мінімальна достатність використання валютних інтервенцій, конструктивна невизначеність параметрів і тактики проведення валютних інтервенцій для учасників валютного ринку, а також рівні умови участі суб'єктів ринку.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

"Інтерпайп" пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

"Інтерпайп" намагається вирішити дефіцит кадрів за рахунок покращення соцпакету й навчання

Госпсуд затвердив план досудової санації "Ельдорадо" (оновлено)

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА