16:47 31.12.2020

У Міненерго прогнозують ухвалення урядом Концепції реформування вугільної галузі на початку січня

2 хв читати
У Міненерго прогнозують ухвалення урядом Концепції реформування вугільної галузі на початку січня

Концепція реформування вугільної галузі пройшла погодження з усіма зацікавленими органами, планується до схвалення урядовим комітетом на першому в 2021 році засіданні і потім затвердження урядом, повідомив заступник міністра енергетики Максим Немчинов.

"За моїм прогнозом, у перші дні нового року концепція може бути погоджена урядовим комітетом і після цього затверджена на подальшому засіданні уряду. Очікуємо, що вже в середині січня вона набуде чинності", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" в четвер.

За його словами, концепція зберегла раніше анонсовані підходи.

"Передусім концепція передбачає, що державного вуглевидобувного сектору бути не повинно. Частина шахт стане ресурсною базою "Центренерго" з подальшою приватизацією, частина буде приватизована окремо, а ті, що не знайдуть приватного інвестора, будуть ліквідовані", - зазначив він.

При цьому він наголосив, що одним із найважливіших питань концепції є соціальний захист працівників підприємств, що підлягають ліквідації, і жителів тих населених пунктів, у яких вони розташовані.

"Тут ми діємо спільно з Міністерством розвитку громад і територій, яке відповідає за трансформацію вугільних регіонів", - сказав Немчинов.

Як повідомлялося, раніше Міненерго заявляло, що, згідно з проектом концепції реформування вугільної галузі, шахти буде поділено на три категорії. Першу категорію становитимуть шахти, що належать до ресурсної бази ПАТ "Центренерго".

До другої категорії віднесуть шахти подвійного призначення, тобто ті, які видобувають і енергетичне, і коксівне вугілля, що використовується в металургії.

Третю категорію становитимуть шахти, що підлягають приватизації не лише як вуглевидобувні підприємства, а і як цілісні майнові комплекси, зокрема з метою перепрофілювання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА