14:50 02.01.2021

Іран має намір підвищити рівень збагачення урану до 20%

1 хв читати
Іран має намір підвищити рівень збагачення урану до 20%

Рівень збагачення урану на іранському ядерному об'єкті у Фордо незабаром планується довести до 20%, повідомляє агентство Associated Press.

"Іран поінформував МАГАТЕ про те, що відповідно до законодавчого акта, прийнятого нещодавно парламентом країни, іранське Агентство з атомної енергії має намір довести рівень збагачення урану на об'єкті у Фордо до 20%", - цитує агентство заяву міжнародної організації.

Глава іранського Агентства з атомної енергії Алі Акбар Салехі заявив, що для початку процесу збагачення урану до 20% рівня природний уран у центрифугах, розташованих на об'єкті у Фордо, повинен бути замінений на матеріал, уже збагачений до 4%. За його словами, "це повинно бути зроблено під наглядом МАГАТЕ".

"Ми готові до цього і почнемо виробництво (урану, збагаченого на 20%) так скоро, наскільки це можливо", - зазначив Салехі.

Наразі Іран збагачує уран до 4,5%, що вище рівня, передбаченого багатосторонньою угодою щодо іранського атому від 2015 року. Відповідно до цього документа він не повинен перевищувати 3,67%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА