17:04 04.01.2021

АТ на базі "Центренерго" та держшахт може бути створено вже у I півріччі - заступник міністра енергетики

2 хв читати
АТ на базі "Центренерго" та держшахт може бути створено вже у I півріччі - заступник міністра енергетики

Акціонерне товариство за участю ПАТ "Центренерго" та державних шахт може бути створено вже у першій половині цього року, вважає заступник міністра енергетики Максим Немчинов.

"Якщо не зміниться політичне рішення, то компанія буде створена вже у першій половині 2021 року. У нас вже є чинне розпорядження уряду, яке дало старт її створенню, і вже здійснюється аудит державних шахт для ухвалення рішення про об'єднання їх із "Центренерго", - сказав Немчинов в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, в рамках аудиту, здійснюваного Міненерго спільно з Фондом держмайна (ФДМ) і ПАТ, вже отримана майже вся інформація, необхідна для аудиту щодо економічної й технічної ситуації, а також перспективних запасів вугілля.

"До 10 січня ми очікуємо остаточної подачі інформації і до березня орієнтовно розумітимемо, які шахти придатні до інтеграції, щоб розпочати цей процес", - зазначив заступник міністра енергетики.

При цьому він зазначив, що ЦВК "Добропіллявугілля" розглядається насамперед як кандидат для інтеграції з "Центренерго". Водночас Немчинов наголосив, що остаточне рішення ухвалюватимуть за результатами аудиту.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів на початку жовтня затвердив план заходів щодо створення акціонерного товариства (АТ) за участю державних вуглевидобувних підприємств і ПАТ "Центренерго".

Згідно з ним, ФДМ і Міненерго до 31 грудня 2020 року мають здійснити інвентаризацію і аудит держшахт, визначити перелік із найефективнішою річною виробничою потужністю до 4,2 млн тонн товарної продукції марки "Г", майно яких може бути внесене до СК нового АТ.

Кабмін також доручив Міненерго та "Центренерго" сприяти безперервному виробничому циклу шахт "Добропіллявугілля", а ФДМ та Міненерго - забезпечити повернення державі ЦВК "Добропіллявугілля" (до 25 січня 2021 року) з оренди ДТЕК.

У свою чергу ДТЕК у прес-релізі підтвердив, що передача майна "Добропіллявугілля" здійснюватиметься відповідно до норм чинного законодавства.

За словами генерального директора "ДТЕК Енерго" Дмитра Сахарука, приєднання шахт "Добропіллявугілля" до "Центренерго" гарантує шахтарям постійний ринок збуту вугілля, щорічний обсяг постачань якого на ТЕС "Центренерго" оцінюється у 4 млн тонн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА