19:39 04.01.2021

Мінцифри підписало меморандуми зі Stellar Development Foundation, UVCA і компанією Hacken для розвитку віртуальних активів в Україні

2 хв читати
Мінцифри підписало меморандуми зі Stellar Development Foundation, UVCA і компанією Hacken для розвитку віртуальних активів в Україні

Міністерство цифрової трансформації України і Stellar Development Foundation (SDF) підписали меморандум про взаєморозуміння та співпрацю, в рамках якого працюватимуть над розробкою стратегії віртуальних активів в Україні.

Відповідно до прес-релізу SDF, оприлюдненого PRNewswire у понеділок, у рамках меморандуму міністерство і SDF працюватимуть над розвитком сучасної інфраструктури ринку віртуальних активів і підвищенням статусу України як інноваційної цифрової країни на фінансовому ринку Східної Європи.

"Ми вважаємо, що наша співпраця зі Stellar Development Foundation сприятиме розвитку індустрії віртуальних активів в Україні та її інтеграції у світову фінансову екосистему. Ще одним важливим аспектом цієї співпраці є внесок у розвиток інфраструктури для української національної цифрової валюти. Більшість провідних країн світу розробляють власні національні цифрові валюти. Національний банк України займається розробкою і вивченням випуску національної цифрової валюти з 2017 року. Це свідчить про те, Україна рухається у напрямку однієї з найважливіших фінансових тенденцій. У Міністерстві ми прагнемо забезпечити адаптивність нашої країни до технологічних змін та конкурентоспроможність на фінансовому ринку Східної Європи", - наведено слова заступника міністра цифрової трансформації з розвитку ІТ Олександра Борнякова.

Серед основних напрямів партнерства називають: співпрацю з розвитку ринку віртуальних активів в Україні; супровід проектів, пов'язаних із віртуальними активами; впровадження і регулювання обігу стейблкоїнів в Україні; сприяння розвитку цифрової валюти Центрального банку в Україні.

Stellar Development Foundation офіційно розпочне свою діяльність в Україні в січні 2021 року.

Крім того, для дослідження ринку віртуальних активів в Україні, як повідомляється на сайті Мінцифри, відомство також підписало меморандум із громадською організацією "Українська асоціація венчурного та приватного капіталу (UVCA)" і компанією Hacken.

Зазначається, що дослідження ринку віртуальних активів в Україні сприятиме: аналізу динаміки функціонування сфери віртуальних активів та окремих аспектів обігу криптовалюти; загальному огляду галузі, зокрема, кількості компаній-емітентів токенів в Україні; виявленню і формуванню необхідних умов для якісного розвитку сфери віртуальних активів; залученню зовнішніх інвестицій та впровадженню новітніх технологій в Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА