16:41 05.01.2021

Асоціація ритейлерів України пропонує компромісний варіант обмежень для торговельних мереж на час локдауну

2 хв читати
Асоціація ритейлерів України пропонує компромісний варіант обмежень для торговельних мереж на час локдауну

Асоціація ритейлерів України пропонує внести зміни до умов торгівлі товарами під час майбутнього локдауну, дозволивши торговельним мережам реалізовувати в гіпер- та супермаркетах непродовольчі товари, за винятком дитячих іграшок, меблів і побутової техніки.

"Ми пропонуємо компромісний варіант, де мережі можуть торгувати продукцією, окрім категорій іграшок, побутової техніки та меблів", - повідомив у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" співзасновник Асоціації ритейлерів України Андрій Жук.

За його словами, карантинні обмеження у сфері торгівлі мають бути справедливими для всіх ритейлерів, зокрема в спеціалізованих сегментах. Проте встановлене урядом обмеження з продажу непродовольчих товарів у супермаркетах також не враховує потреб покупців.

"Якщо говорити про гіпермаркети, то для них це (обмеження - ІФ) невигідно, оскільки у них сильно скорочується асортимент. Але якщо ми говоримо про магазини побутової техніки та іграшок, то для них це нормально і зрозуміло - немає подвійних стандартів, коли магазин іграшок зачинений, а гіпермаркет відчинений, і там продаються іграшки", - пояснив Жук.

Як зазначив експерт, така умова буде коректною до ринку, а також дасть змогу покупцям купувати товари повсякденного вжитку.

"Згідно із сьогоднішньою постановою, мережі не можуть торгувати, наприклад, батарейками і шкарпетками. До чого це призведе? Мережі, найімовірніше, почнуть цим торгувати, прийдуть перевірні органи, і розпочнеться нерозуміння", - зазначив він.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів України схвалив запровадження локдауну в країні з 8 січня до 24 січня 2021 року. Як випливає з постанови про встановлення карантину, торговельним мережам у цей час дозволено продавати продукти харчування, ліки, медичні товари, засоби гігієни, засоби зв'язку, ветпрепарати, корми, насіння, засоби захисту рослин, за умови, що не менше ніж 60% їхньої площі призначені для торгівлі зазначеними товарами. При цьому торгівля іншими групами товарів може здійснюватися лише за умови адресної доставки.

Раніше Американська торговельна палата та Європейська Бізнес Асоціація закликали уряд переглянути цю умову.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА