17:06 05.01.2021

Головного тепловика Харкова звільнено, бо "не виправдав довіри" - секретар міськради

2 хв читати
Головного тепловика Харкова звільнено, бо "не виправдав довіри" - секретар міськради

Генерального директора КП "Харківські теплові мережі" (ХТС) Сергія Андрєєва звільнено з обійманої посади.

Як повідомляє прес-служба Харківської міськради, про це заявив секретар міськради Ігор Терехов на робочій нараді з питань житлово-комунального господарства у вівторок.

"За роки роботи Сергія Андрєєва підприємство не показало позитивних результатів... Вважаю, що людина не виправдала нашої довіри, тому я і звільнив його з обійманої посади", - наводить слова Терехова прес-служба.

Він нагадав про проблеми із запуском тепла на початку опалювального сезону та про проблеми з поданням гарячої води в місті.

"Кожен запуск опалювального сезону був дуже важким, і нам разом із головами адміністрацій доводилося працювати цілодобово, щоб запустити тепло в будинки жителів міста. Постійні проблеми з гарячою водою, теплопостачанням, величезна кількість розриттів, які сьогодні не прикрашають наше місто, це все - результат діяльності "Харківських теплових мереж", - сказав Терехов.

За його словами, на посаду нового керівника ХТС буде обрано кризового менеджера.

"Ми розуміємо, що, по-перше, важливо зберегти колектив і забезпечити його нормальними заробітними платами; по-друге, потрібно забезпечити безперебійне водопостачання гарячої води та безперебійне опалення в будинках жителів міста. Зараз я розглядаю дві кандидатури на цю посаду і найбільш оптимальну призначу до кінця дня", - сказав Терехов.

Сергій Андрєєв (1957 р. н.) у сфері комунальної теплоенергетики працював із 1985 року, а з 2003 року був незмінним керівником "Харківських тепломереж". Останні кілька років його керівництва ХТС супроводжувалися серйозними проблемами і скандалами в роботі підприємства. Зокрема, наприкінці опалювального сезону 2017/2018 років через серію великих аварій на тепломережах без опалення залишилися понад 1 тис. житлових будинків, а також школи, дитсадок і медзаклади. У грудні 2018 року через тривалу відсутність (по півроку і більше) гарячої води в низці мікрорайонів міста тодішній міський голова Геннадій Кернес пообіцяв "втратити" Андрєєва, якщо до Нового року проблему не буде вирішено. Проте в наступні два роки проблеми із запуском тепла і постачанням гарячої води залишалися.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА