20:19 05.01.2021

"Нафтогаз України" придбав "Надра Юзівська" за $15 млн - голова "Надра України"

2 хв читати
"Нафтогаз України" придбав "Надра Юзівська" за $15 млн - голова "Надра України"

НАК "Нафтогаз України" придбала 100% у статутному капіталі ТОВ "Надра Юзівська", що володіє спеціальними дозволами на Юзівську площу до 2063 року, за $15 млн, повідомив голова правління НАК "Надра України" Тарас Кузьмич в інтерв'ю Nadra.info 4 січня.

За його словами, угода була укладена за оціночною вартістю підприємства.

Як повідомлялося, 18 грудня голови обох НАК Андрій Коболєв і Тарас Кузьмич підписали договір купівлі-продажу частки у розмірі 99% у статутному капіталі "Надра Юзівська". Також було підписано договір про придбання 1% СК ТОВ у "дочки" "Надра України" - "Укрнаукагеоцентр".

Перехід прав на 100%-ву частку у СК "Надра Юзівська" до "Нафтогазу" відбудеться після підписання акта приймання-передачі, але лише після отримання необхідного дозволу Антимонопольного комітету України (АМКУ), який уже розпочав розгляд справи про відповідну концентрацію.

"Нафтогаз" повинен буде здійснити оплату "Надра України" та "Укрнаукагеоцентру" протягом 15 днів з моменту переходу прав на частку в "Надра Юзівська".

Юзівська ділянка площею 7,886 тис. кв. км розташована в Дніпровсько-Донецькому нафтогазоносному басейні на території Донецької та Харківської областей. За оцінками "Надра України", потенціал Юзівської площі перевищує 3 трлн куб. м умовного палива, а базовий сценарій її розробки передбачає вихід на щорічний видобуток у 10 млрд куб. м, оптимістичний - у 20 млрд куб. м.

"Надра Юзівська" має спеціальний дозвіл на Юзівську площу терміном на 50 років - до 6 березня 2063 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА