12:50 06.01.2021

НКРЕКП перенесла ухвалення рішення про розподіл "ГарПоком" коштів на погашення заборгованості 2020р. перед електрогенерацією

1 хв читати
НКРЕКП перенесла ухвалення рішення про розподіл "ГарПоком" коштів на погашення заборгованості 2020р. перед електрогенерацією

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) перенесла ухвалення рішення про розподіл ДП "Гарантований покупець" отриманих від НЕК "Укренерго" коштів у рамках кредитів держбанків на погашення заборгованості 2020 року перед електрогенерацією.

Відповідне рішення ухвалено на засіданні регулятора в середу.

"Переносимо на наступне засідання", - сказав голова НКРЕКП Валерій Тарасюк, аргументувавши це необхідністю подальшого обговорення проекту.

Згідно з проектом рішення, оновленим пізно ввечері у вівторок, ДП "Гарантований покупець" пропонувалося кошти, отримані від ПрАТ НЕК "Укренерго" в рамках кредиту, наданого АТ "Ощадбанк", АБ "Укргазбанк" та АТ "Укрексімбанк", спрямувати на погашення заборгованості, накопиченої у 2020 році перед виробниками електроенергії, крім заборгованості перед виробниками ресурсу з альтернативних джерел.

Напередодні засідання НКРЕКП низка бізнес-спільнот виступили категорично проти запропонованого рішення, наполягаючи на погашенні за рахунок цих коштів 40% боргів перед ВДЕ до 1 серпня в сумі приблизно 9 млрд грн.

У самому засіданні НКРЕКП взяли участі декілька народних депутатів і представників інвесторів у ВДЕ, які закликали комісію утриматися від ухвалення рішення, яке завдає, на їхню думку, шкоди інвестиційному клімату України та ставить під загрозу розвиток відновлюваної енергетики.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА