18:52 06.01.2021

Кабмін значно розширив і деталізував класифікацію транспортних засобів

2 хв читати
Кабмін значно розширив і деталізував класифікацію транспортних засобів

Кабінет Міністрів України значно розширив і деталізував класифікацію експлуатованих транспортних засобів, до яких пред'являються єдині вимоги до конструкції і технічного стану.

Відповідні зміни закріплені оприлюдненою на сайті уряду постановою №7 від 5 січня 2021 року.

Згідно з постановою, як і раніше, транспортні засоби класифікуються за чотирма категоріями - L (мототранспортні засоби), M (пасажирські транспортні засоби), N (вантажні автомобілі) і O (причепи та напівпричепи).

Водночас якщо раніше транспортні засоби категорії L (мототранспортні засоби) були розбиті на сім підкатегорій L1-L7 (дво- і триколісні мопеди, мотоцикли, мотоцикли з бічним причепом, мототрицикл, легкий мотоквадрацикл і квадрацикл), то тепер їх стане 36 із додатковим розбиттям на підкатегорії.

Пасажирські транспортні засоби категорії М (чотириколісні і більше) класифікувалися підкатегоріями М1 - легкові авто, М2 - автобуси та спеціалізовані авто максимальною масою до 5 тонн і М3 - масою понад 5 тонн, то тепер ця категорія розбита на 11 підкатегорій і підкласи.

Категорія N (вантажні автомобілі), раніше розбита на три підкатегорії, та О (причепи і напівпричепи), на 4 підкатегорії залежно від маси, новою класифікацією не змінені.

Для позначення підкатегорії колісних ТЗ спеціального або спеціалізованого призначення до літер і цифр, що означають категорію, додаватиметься літера S (M1S, N2S тощо).

Для позначення транспортних засобів категорій М та N підвищеної прохідності, як і раніше, до них додаватиметься літера G (наприклад, М1G), а для спеціалізованих або спеціальних ТЗ підвищеної прохідності - літери GS.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

Україна експортувала українським морським коридором 40 млн т вантажів, скоротивши їх обробку в Дунайських портах на 16% у 1 кв.

Шмигаль обговорив з президентом Світового банку ситуацію в енергетичному секторі України

"Кернел" повідомив про значне погіршення діяльності через ракетні атаки РФ

Енергосистема України втратила 8 ГВт потужності через нещодавні російські обстріли - прем'єр

"Луцьк Фудз" у 2023р. наростив чистий прибуток на 8,5% до 46 млн грн

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА