19:38 08.01.2021

Фон дер Ляєн повідомила про додаткове замовлення 300 млн доз вакцини BioNTech/Pfizer

2 хв читати
Фон дер Ляєн повідомила про додаткове замовлення 300 млн доз вакцини BioNTech/Pfizer

Глава Європейської Комісії (ЄК) Урсула фон дер Ляєн оголосила у п'ятницю, що ЄК запропонувала державам-членам ЄС придбати додатково 200 млн доз вакцини проти COVID-19 компаній BioNTech і Pfizer із можливістю придбання ще 100 млн.

"Ми вже маємо 300 млн доз вакцини BioNTech/Pfizer. І хороша новина в тому, що ми домовилися з цим підприємством змінити контракт у бік збільшення, і з цим новим контрактом ми зможемо отримати ще 300 млн додаткових доз вакцини BioNTech/Pfizer", - сказала глава Єврокомісії на прес-конференції у Брюсселі.

Вона повідомила, що 75 млн доз із додаткового замовлення надійдуть у розпорядження з другого кварталу нинішнього року. Інша частина буде поставлена у третьому та четвертому кварталах.

За її словами, інша хороша новина в тому, що на додаток до вакцини BioNTech/Pfizer 6 січня була дозволена друга вакцина, вироблена Moderna Inc. (SPB: MRNA)

"Тепер ми маємо у своєму розпорядженні кількість доз, необхідних для вакцинації 380 млн європейців, тобто понад 80% населення ЄС. Інші вакцини надійдуть протягом найближчих тижнів або місяців", - продовжила фон дер Ляєн.

У результаті Євросоюз матиме у своєму розпорядженні "більш ніж достатню кількістю доз у розумні терміни".

ЄС придбав широкий портфель вакцин із різними технологіями. Він отримав до 2,3 млрд доз найбільш перспективних вакцин-кандидатів для Євросоюзу та його сусідів. Необхідно також допомогти з вакцинацією населення країнам, які не мають для цього коштів, пояснила глава Європейської Комісії.

Відповідаючи на запитання, фон дер Ляєн відхилила критику ЄС у невірній тактиці під час замовлення вакцин та вибору виробників. Вона наполягала на тому, що обраний Єврокомісією шлях був вірним, він ґрунтувався на інвестиціях у розробку та виробництво вакцин підприємствами. При цьому рішення завжди ухвалювали за погодженням із 27 державами-членами ЄС, пояснила глава ЄК.

Газета The Guardian пише у п'ятницю, що представники ЄС ведуть переговори з Pfizer про закупівлю додаткових 200 млн доз вакцини від коронавірусу COVID-19.

Крім того, європейська сторона хотіла б зберегти за собою опцію, якщо це буде потрібно, закупівлі надалі ще однієї партії - у 100 млн доз.

Все це буде доповненням до 300 млн доз вакцини, які європейські країни і так мають отримати від Pfizer у 2021 році.

Американська Pfizer розробила вакцину від коронавірусу спільно з німецькою BioNTech. Препарат отримав дозвіл на екстрене застосування на території Євросоюзу. Кампанія з вакцинації вже триває.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українсько-польські переговори аграрних асоціацій - є розуміння щодо широкої низки продуктів, щодо зерна рішення немає

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА