20:37 08.01.2021

США можуть додати Alibaba й Tencent до "чорного списку" - ЗМІ

2 хв читати

Американські чиновники розглядають можливість введення заборони на інвестиції у китайські Alibaba Group Holding Ltd. (SPB: BABA) і Tencent Holdings Ltd. для громадян США.

В останні тижні чиновники обговорюють розширення "чорного списку" компаній, у які заборонено інвестувати через їхній можливий зв'язок з китайськими військовими та службами безпеки, пише газета The Wall Street Journal із посиланням на обізнані джерела.

Tencent і Alibaba є найдорожчими китайськими компаніями, акції яких обертаються на біржі. Їхня загальна ринкова капіталізація перевищує $1,3 трлн.

"Чорний список" є одним із заходів, ухвалених адміністрацією президента США Дональда Трампа щодо китайських компаній.

Цього тижня Нью-Йоркська фондова біржа (NYSE) знову повернулася до процесу делістингу трьох китайських телекомунікаційних компаній після того, як раніше повідомила про його припинення.

Біржа повідомила, що торги акціями компаній China Mobile (SPB: CHL), China Unicom і China Telecom (SPB: CHA) у США припиняться з 4:00 (11:00 кч) у понеділок, 11 січня. Як йдеться у повідомленні NYSE, рішення пов'язане з отриманням "нового певного розпорядження" від Управління з контролю за іноземними активами Мінфіну США (OFAC). У повідомленні біржі також йдеться, що компанії можуть оскаржити рішення про делістинг.

Динаміку акцій Alibaba й Tencent відстежують найбільші індекси, зокрема створені MSCI Inc. і FTSE Russell. Акції Alibaba, які торгуються у Нью-Йорку та Гонконгу, і папери Tencent, які обертаються на Гонконзькій фондовій біржі, є "важкоатлетами" у великих світових індексах. При цьому вони не включені до складу американських індексів Nasdaq Composite, S&P 500 і Dow Jones Industrial Average.

Представник китайського МЗС, відповідаючи на запитання про потенційну заборону щодо Alibaba і Tencent під час прес-конференції у четвер, повідомила, що "китайський уряд вживатиме всіх необхідних заходів, щоб рішуче захистити законні права та інтереси китайських компаній".

Трамп цього тижня також підписав указ, що забороняє використання в країні восьми китайських застосунків, включаючи платіжну систему Alipay.

Своє рішення Трамп пояснив тим, що застосунки отримують доступ до конфіденційної інформації користувачів, яка може бути використана китайською владою "для відстеження місцеперебування федеральних службовців та складання персональних досьє на громадян".

Указ Трампа, підписаний 5 січня, набуває чинності через 45 днів - вже після того, як президент залишить Білий дім. Міністерству торгівлі США дані вказівки підготувати документи, в яких буде прописано, які саме платежі та інші транзакції вважатимуться незаконними.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ останніми атаками вибила 10-12% наявної в березні потужності генерації е/е - директор ЦДЕ

Експорт українським морським коридором за 7 міс. сягнув 33,8 млн тонн - Кубраков

Українсько-польські переговори аграрних асоціацій - є розуміння щодо широкої низки продуктів, щодо зерна рішення немає

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА