16:12 11.01.2021

"Укроборонпром" готовий здавати в оренду 380 тис. кв. м площ, які не використовуються, через "ProZorro.Продажі"

2 хв читати
"Укроборонпром" готовий здавати в оренду 380 тис. кв. м площ, які не використовуються, через "ProZorro.Продажі"

Держконцерн "Укроборонпром" має намір здавати в оренду площі своїх підприємств, які не використовуються, через майданчик аукціонів "ProZorro.Продажі" і вже підготував реєстр таких 250 об'єктів загальною площею 380 тис. кв. м, повідомив директор з питань активів концерну Мустафа Найєм.

"Наразі це майже 2 млн кв. м, які теоретично можуть здаватися в оренду. На сьогодні у нас є 250 об'єктів, які вже отримали від концерну дозвіл на передачу в оренду, це приблизно 380 тис. кв. м. Реєстр розміщений на сайті "Укроборонпрому", - сказав він на прес-брифінгу після підписання меморандуму про співпрацю з ДП "ProZorro.Продажі" в Києві у понеділок.

Як повідомляється на сайті держконцерну, у реєстрі систематизовано інформацію від підприємств-учасників про об'єкти оренди: докладний опис, місцеперебування, цільове призначення, термін оренди, контакти для зворотного зв'язку, переважно йдеться про будівлі або споруди та приміщення під офіси.

"У реєстрі можна переглянути всі об'єкти, доступні на цей момент в оренду. Якщо хтось зацікавиться, потім ухвалюється оцінка, ухвалюється рішення концерном. Чому концерном? Тому що всі ці приміщення не мають бути задіяні у виробничій діяльності підприємства. Проводиться їхня оцінка з точки зору кримінальних проваджень, якщо вони є, або обтяження якесь відбувається, і що ці приміщення справді вільні, і що вони можуть здаватися в оренду", - зазначив Найєм.

Він також пообіцяв не встановлювати "космічну" ціну оренди площ підприємств.

"Все одно ми прислухаємося до ринку, і якщо конкурс не був проведений із першої спроби, ми знижуємо ціну на 15%, потім ще на 15%, і вже з третього разу ціна може бути суттєво знижена, тому що ринок диктує", - пояснив представник "Укроборонпрому".

У підписанні меморандуму брали участь генеральний директор ДК "Укроборонпром" Юрій Гусєв, директор ДП "ProZorro.Продажі" Олексій Соболев та заступник міністра економіки Світлана Панаіотіді.

"Ми підписуємо сьогодні меморандум між ДП "ProZorro.Продажі" і нашим концерном, і надалі здійснюватимемо все, щоб передача в оренду майна відбувалася максимально прозоро, щоб підприємства "Укроборонпрому" змогли заробляти більше грошей від використання надлишкового нерухомого майна", - заявив Гусєв.

Посилаючись на дослідження громадської організації State Watch, він повідомив, що лише на трьох київських підприємствах - "Артем", "Маяк" і "Радар" - збитки від неефективного використання майна щомісяця сягають майже 3,7 млн грн. Причиною тому були контракти, які укладалися на початку 2000-х і продовжувалися з мінімальною ціною за кв. м, пояснив гендиректор.

ДК "Укроборонпром" є стратегічним виробником озброєння та військової техніки в Україні. До складу концерну входять 116 підприємств (ще 21 - на окупованій території). Раніше "Укроборонпром" зазначав, що ці підприємства володіють 7441 об'єктом нерухомості загальною площею майже 9 млн кв. м.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

"Інтерпайп" пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА