15:40 14.01.2021

Луцький автозавод здивований заявою мера Львова про найкращу цінову пропозицію МАЗ у тендері ЄІБ на 100 автобусів

2 хв читати
Луцький автозавод здивований заявою мера Львова про найкращу цінову пропозицію МАЗ у тендері ЄІБ на 100 автобусів

Луцький автоскладальний завод, що входить до автокомпанії "Богдан Моторс", здивований заявою мера Львова Андрія Садового про те, що найкращу цінову пропозицію в тендері на постачання Львову 100 великих автобусів за кошти Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) подав Мінський автозавод (МАЗ), оскільки ще у квітні 2020 року, згідно з протоколом розкриття, найкращим за ціною в цьому тендері було визнано пропозицію Луцького заводу.

"Звернення міського голови Львова до містян із пропозицією висловити думку щодо закупівлі автобусів у білоруської компанії МАЗ з подивом сприйняли на Луцькому автозаводі. Як можна без офіційних висновків спеціалістів ЄІБ оголошувати переможцем білоруського виробника, а також давати оцінку технічної відповідності продукції учасників тендеру, залишається загадкою для українських автовиробників", - повідомила прес-служба "Богдан Моторс" у четвер.

Водночас у компанії висловили занепокоєння тим, що реалізація тендера ось вже вісім місяців відкладається з різних причин, оскільки "кожна партія української техніки - це не лише оновлення парків міського транспорту, а й заробітна плата сотень працівників та чималі відрахування до бюджетів усіх рівнів".

У "Богдан Моторс" нагадали, що на тендер для Львова луцький завод вийшов із низькопідлоговим автобусом "Богдан А70132", який розрахований на перевезення 106 пасажирів, укомплектованим європейськими та українськими агрегатами.

Аналогічні десять автобусів завод, зокрема, поставив минулого року Івано-Франківську, а тролейбуси у рамках програми "Міський громадський транспорт України", що фінансується коштом ЄБРР та ЄІБ, продовжує постачати до Луцька, Харкова, Полтави, Сум та Херсона.

Як повідомлялося, у квітні минулого року "Богдан Моторс" на підставі отриманого протоколу розкриття тендерних пропозицій повідомила про перемогу в тендері на постачання автобусів Львову. За даними компанії, в ньому також брали участь концерн "Електрон" (Львів), "УкрЄвроМАЗ", "Сучасні вантажівки" (обидва - дилери білоруського МАЗ) та Otokar (Туреччина).

Мер Львова в середу написав у Facebook, що, за оцінками міжнародних експертів, найкращу цінову пропозицію надав МАЗ, тоді як "пропозиції інших учасників тендера або значно дорожчі, або не відповідають технічним вимогам конкурсу".

При цьому Садовий заявив, що місто не купуватиме білоруської техніки без чіткого розуміння ситуації та державної позиції щодо морального аспекту цієї закупівлі, і запросив висловитися із цього приводу керівництво ЄІБ, Кабмін і мешканців міста.

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА