16:56 14.01.2021

ЄБРР допоможе Мінінфраструктури з написанням законопроектів для створення спецфондів фінансування аеропортів і залізничної галузі

2 хв читати
ЄБРР допоможе Мінінфраструктури з написанням законопроектів для створення спецфондів фінансування аеропортів і залізничної галузі

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) підтримав ініціативу міністра інфраструктури Владислава Криклія щодо створення спеціальних фондів для фінансування розвитку аеропортів і залізничної інфраструктури України, повідомляється на сайті Міністерства інфраструктури України в четвер.

На думку Криклія, створення спецфондів дасть змогу забезпечити стабільний подальший розвиток аеропортів і залізниці, а також відкриє нові можливості для залучення приватних інвестицій у галузі.

"ЄБРР уже виділив фінансування та провів відбір консультантів, які займатимуться аналізом міжнародного досвіду, розробкою концепції та написанням відповідних законодавчих актів з метою впровадження вищезазначеної ініціативи. Планується, що робота консультантів розпочнеться найближчим часом", - йдеться в повідомленні.

На нараді також було презентовано результати дослідження інституційної спроможності Мінінфраструктури структурувати та впроваджувати проекти державно-приватного партнерства (ДПП), а також було оприлюднено рекомендації для поліпшення роботи.

Участь у нараді взяли: Владислав Криклій, заступник директора і керівник сектору інфраструктури ЄБРР в Україні Марк Магалецький, директор відділу інфраструктурної політики і підготовки проектів ЄБРР Метью Джордан-Тенк, керівник відділу сталого розвитку інфраструктури ЄБРР Джон Сід, держсекретар Мінінфраструктури Володимир Бучко, голова проектного офісу SPILNO Тарас Бойчук, старший директор компанії "Анкур" Джеймс Генсон, директор компанії "Анкур" Місба Уддін та інші представники міністерства і ЄБРР.

Як повідомлялося, в 2019 році Мінінфраструктури та ЄБРР домовилися про забезпечення відомства консультаційною підтримкою з метою проведення аналізу його спроможності структурувати та здійснювати проекти ДПП. Очікується, що в середньостроковій перспективі ця ініціатива допоможе відомству розробити найбільш відповідну тактику для підготовки таких проектів і розвитку критичної інфраструктури.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА