17:27 14.01.2021

Мінімальна зарплата в Україні більша, ніж в Росії та Білорусі – Немчінов

2 хв читати
Мінімальна зарплата в Україні більша, ніж в Росії та Білорусі – Немчінов

Найбільше зростання мінімальної зарплати було зафіксовано в Україні, зараз це перше місце серед 56 країн світу, зазначив міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов.

"Прочитав дослідження команди Picodi.com, де можна прослідкувати, як змінилася мінімальна зарплата в 2021 році в кількох десятках країн світу. Так, у дослідженні було проаналізовано 56 країн, в яких існує встановлена урядом мінімальна заробітна плата. (…) Найбільше зростання «мінімалки» було зафіксовано саме в Україні: з 1 січня 2021 року «чиста» мінімальна заробітна плата зросла на цілих 27% в порівнянні з минулим роком (4830 грн проти 3802 грн). Це 1-ше місце серед 56 країн світу", - написав Немчінов у своєму Telegram-каналі.

У Німеччині мінімальна зарплата зросла на 1,5%, в Польщі - на 9,8%, а в Білорусі - на 6,7%. Другий рік поспіль Казахстан посідає останню сходинку.

Аналізуючи дослідження, він вказав, що в деяких країнах мінімальна оплата праці не підлягає оподаткуванню (Філіппіни, Гонконг). Однак в більшості країн різниця між «чистою» та «брудною» зарплатою становить від пари до декількох десятків відсотків. Тому в дослідженні були розглянуті суми нетто, тобто ті гроші, які працівник реально отримує на руки.

"Третина досліджуваних країн не зважилася підвищувати мінімальну оплату праці з січня 2021 року. Серед них Вірменія, Азербайджан, Естонія та США, де федеральна ставка не змінювалася з 2009 року", - звернув увагу Немчінов.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА