07:45 15.01.2021

США внесли Xiaomi і ще 8 компаній КНР у "чорний список"

2 хв читати
США внесли Xiaomi і ще 8 компаній КНР у "чорний список"

США включили виробника споживчої електроніки Xiaomi Corp., Advanced Micro-Fabrication Equipment Inc. і ще сім китайських компаній у "чорний список", пише The Wall Street Journal.

Таким чином, Штати розширили перелік компаній КНР, в акції яких незабаром буде заборонено вкладати кошти американським інвесторам, і на ці компанії буде поширюватися дія листопадового президентського указу.

Американські депозитарні розписки Xiaomi торгуються в США на позабіржовому ринку. Їх котирування впали на 9,4% у четвер. Ринкова вартість компанії на біржі Гонконгу за рік підскочила в 2,7 раза і зараз становить близько $ 107 млрд, за даними FactSet.

На цьому тижні WSJ повідомляла про те, що американські чиновники обговорюють розширення "чорного списку" і можуть включити в нього Alibaba Group Holding Ltd., Baidu Inc. і Tencent Holdings Ltd. Однак уряд країни вирішив не включати ці компанії до списку після наради у вівторок, повідомили обізнані джерела. Зокрема, міністр фінансів США Стівен Мнучін заявив, що санкції проти таких великих компаній дестабілізують ринок і приведуть до негативних економічних наслідків. Alibaba і Tencent є найбільшими за капіталізацією китайськими публічними компаніями.

Як повідомлялося, в листопаді 2020 року президент США Дональд Трамп підписав указ, який забороняє американським роздрібним та інституційним інвесторам володіти акціями китайських компаній, які, за даними Білого дому, мають стосунок до оборонного сектора і спецслужб КНР. У грудні "чорний список" було розширено і включав 35 компаній. У інвесторів є рік, щоб продати активи, які належать їм у цих компаніях.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА