20:47 15.01.2021

Заступник глави МЗС Сенік обговорив із представниками кондитерської галузі та дипломатами розширення експорту українських солодощів

2 хв читати
Заступник глави МЗС Сенік обговорив із представниками кондитерської галузі та дипломатами розширення експорту українських солодощів

Під головуванням заступника міністра закордонних справ України Дмитра Сеніка у п'ятницю відбулася координаційна онлайн-зустріч представників посольств України у країнах Затоки та Південно-Східної Азії, USAID та українських експортерів кондитерських виробів, повідомляє прес-служба МЗС України.

Зустріч відбулася в рамках ініціативи VTrade Confectionery Foods, яку реалізує галузева асоціація "Укркондпром" за фінансової підтримки USAID у рамках програми "Конкурентоспроможна економіка України". Ініціатива має на меті допомогти українським виробникам розширити географію експорту попри обмеження, які накладає пандемія COVID-19.

"Ця ініціатива - одна з пріоритетних для МЗС України на економічному напрямі у 2021 році. По-перше, йдеться про ринок харчових продуктів, на якому Україна традиційно тримає сильні позиції. По-друге, це - експорт товарів із високою доданою вартістю. Просування української продукції відповідає завданню президента України щодо економізації української зовнішньої політики у рамках експортної стратегії України", - наголосив Сенік.

Дипломати познайомили представників галузі з місцевими торговими експертами, які нададуть українським експортерам допомогу в переговорах із імпортерами та дистриб'юторами харчової продукції в регіонах Затоки та Південно-Східної Азії.

Сторони також домовилися про проведення серії брифінгів для українських виробників, присвячених особливостям виходу на іноземні ринки.

"Представники кондитерської галузі вітають конструктивний формат співпраці з українськими дипломатами. МЗС України демонструє сучасний підхід, сфокусований на наданні вітчизняним експортерам практичної допомоги у виході на зовнішні ринки", - заявив президент "Укркондпром" Олександр Балдинюк.

Зазначається, що до "Укркондпром" належать 28 підприємств - переважно малий і середній бізнес. Вони становлять 85% українського експорту кондитерської продукції.

Програма "Конкурентоспроможна економіка України" створена USAID із метою сприяння поліпшенню бізнес-середовища для малих і середніх підприємств України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА