11:13 18.01.2021

Кабмін чекає на обмеження регулятором НКРЕКП тарифу облгазів на розподіл до 1,79 грн/куб. м

2 хв читати
Кабмін чекає на обмеження регулятором НКРЕКП тарифу облгазів на розподіл до 1,79 грн/куб. м

Кабінет Міністрів України чекає на обмеження регулятором – Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) тарифу на розподіл газу облгазів на рівні 1,79 грн/куб. м, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на урядовому засіданні в понеділок уранці.

"Ми два останні тижні говорили з народними депутатами, з профільним комітетом, з регулятором, і зараз виходимо на рішення, яким також буде встановлено граничну ціну, межу тарифу на розподіл. Він не буде більше, ніж 1,79 грн за куб. м. Це рішення, яке ми очікуємо від НКРЕКП уже найближчим часом, дасть зниження тарифу на розподіл за дрібними облгазами на 50% і більше", - сказав він.

Раніше голова енергетичного комітету Верховної Ради Андрій Герус повідомив, що на нараді у президента України Володимира Зеленського також обговорювали обмеження розміру тарифу на розподіл газу - до 1,79 грн/куб. м.

На його думку, в умовах монополізації ринків державне регулювання не лише допустиме, а часто й необхідне.

Як повідомлялося, народний депутат від правлячої фракції "Слуга народу" Роксолана Підласа заявила про намір направити на розгляд Верховної Ради законопроект, який встановлював би умовою роботи газорозподільних компаній на ринку наявність щонайменше 100 тис. абонентів. За її словами, маленькі постачальники газу завищують ціни, оскільки розподіляють свої адміністративні витрати "не на 200 тис. абонентів, а на 10 тис.".

Антимонопольний комітет України (АМКУ) найближчим часом вивчить обґрунтованість і прозорість тарифів на розподіл газу й у разі виявлення порушень зобов'яже НКРЕКП виправити ситуацію.

За даними НКРЕКП, розміри тарифів на послуги з розподілу природного газу, встановлені регулятором на січень 2021 року, коливаються від 0,31 грн/куб. м для АТ "Київгаз" та 0,35 грн/куб. м для АТ "Харківміськгаз" до 2,46 грн/куб. м для ТОВ "Газпостачсервіс" і 2,55 грн/куб. м для ТОВ "Газовик".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

"Інтерпайп" пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

"Інтерпайп" намагається вирішити дефіцит кадрів за рахунок покращення соцпакету й навчання

Госпсуд затвердив план досудової санації "Ельдорадо" (оновлено)

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА