11:20 18.01.2021

Шмигаль розраховує на впровадження накопичувальної пенсійної системи в Україні в 2021 році

2 хв читати
Шмигаль розраховує на впровадження накопичувальної пенсійної системи в Україні в 2021 році

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль розраховує, що закон про впровадження в Україні накопичувального рівня пенсійної системи буде ухвалено вже у 2021 році.

"Ми з Міністерством соціальної політики повністю напрацювали стратегію запровадження накопичувальної пенсійної системи, ми її обговорили й погодили всі нюанси з профільним комітетом Верховної Ради. Наразі це питання перебуває в законодавчій площині. Відповідний проект закону підготовлено, будемо просити парламентарів прийняти його якомога швидше, щоб цього року ми цю накопичувальну пенсійну систему запровадили в Україні", - сказав Шмигаль в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Прем'єр наголосив, що Україна потребує впровадження накопичувальної пенсійної системи та вважає неприйнятним, що за 30 років незалежності цього так і не було зроблено.

"Ще одним злочином, на мій погляд, є, відсутність в Україні цивілізованого Фондового ринку. Є презентація, підготовлена Національною комісією з цінних паперів та фондових ринків спільно з USAID, ЄБРР і Американською торговельною палатою. Вони готові надати фінансування. Там величезний масштаб роботи", - додав він.

За словами Шмигаля, найближчим часом буде підписано меморандум, після чого розпочнеться його впровадження. "Ми хочемо, щоб нормальний Фондовий ринок запрацював через рік. Але там маса законодавчої роботи. Тому, з урахуванням усіх нюансів бюрократії, для повноцінної роботи може знадобитися три роки", - констатував прем'єр.

Як повідомлялося, у травні 2020 року Шмигаль допускав упровадження накопичувального рівня пенсійного системи до 2021 року.

Керівник комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова (фракція "Слуга народу") вважає, що законопроект №2683 про впровадження загальнообов'язкового накопичувального пенсійного забезпечення необхідно ухвалити у 2021 році, щоб відповідну модель можна було впровадити з 2023 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

Барселона з 1 квітня знову підвищує туристичний податок

НКЦПФР поповнила список ненадійних інвестпроєктів 12 кейсами

"Дочка" ДТЕК уклала угоду з польською Columbus Energy щодо будівництва СНЕ 133 МВт у Польщі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА