11:28 18.01.2021

Уряд України виплачуватиме компенсації споживачам з електроопаленням

2 хв читати
Уряд України виплачуватиме компенсації споживачам з електроопаленням

Кабінет Міністрів розробив і найближчим часом затвердить механізм, який передбачає виплати особам, у яких встановлено електроопалення, як компенсацію за підвищення тарифів на електроенергію, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на позачерговому засіданні Кабінету Міністрів у понеділок.

"Наголошую: це будуть виплати без прив'язки до того, які в людини будуть доходи. Тобто, це не субсидія в класичному розумінні - це буде компенсація за підвищення тарифу або монетизація пільг, яка відбудеться з 1 січня", - уточнив прем'єр-міністр.

Як повідомлялося, Денис Шмигаль на засіданні Кабінету Міністрів 13 січня доручив відповідальним відомствам впровадити механізм компенсаційних виплат побутовим споживачам, які використовують електроопалення для обігріву житла.

"З урахуванням того, що було встановлено єдиний тариф на електроенергію для населення з 1 січня, доручаю міністерствам соціальної політики та фінансів переорієнтувати механізм субсидування, що допоможе людям, які використовують електроенергію для електрообігріву своїх осель. Ми не залишаємо своїх громадян наодинці з цією проблемою", - повідомив прем'єр.

Кабінет Міністрів постановою №1325 від 28 грудня 2020 року запровадив єдиний фіксований тариф для побутових споживачів у розмірі 1,68 грн/кВт-год (із ПДВ) на період з 1 січня до 31 березня і тим самим скасував пільговий тариф для населення у розмірі 0,9 грн/кВт-год за перші 100 кВт-год місячного споживання, а також інші пільгові тарифи.

Нацкомісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) постановою №15 від 6 січня 2021 року скасувала свою попередню постанову №220 від 26 лютого 2015 року, яка встановлювала пільгові тарифи на електроенергію для населення, що проживає в будинках з електронагрівальними установками. Зокрема, в сезонний період із 1 жовтня і до 31 квітня включно побутові споживачі, що користуються електроопаленням, оплачували е/е за ціною 0,9 грн/кВт-год в обсязі споживання до 3000 кВт-год за місяць та 1,68 грн/кВт-год - понад 3000 кВт-год.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посівна-2024 випереджає на 8,3% минулорічну - посіяно 476,7 тис. га ярих

РФ останніми атаками вибила 10-12% наявної в березні потужності генерації е/е - директор ЦДЕ

Експорт українським морським коридором за 7 міс. сягнув 33,8 млн тонн - Кубраков

Українсько-польські переговори аграрних асоціацій - є розуміння щодо широкої низки продуктів, щодо зерна рішення немає

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА