10:11 19.01.2021

Мінсоцполітики заявляє про необхідність якнайшвидшого впровадження пенсійних накопичень

1 хв читати
Мінсоцполітики заявляє про необхідність якнайшвидшого впровадження пенсійних накопичень

 Міністерство соціальної політики України заявляє, що зволікати з запровадженням накопичувальної пенсійної системи не можна.

"Міністерство соціальної політики надало комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів пропозиції до проектів законів України "Про загальнообов’язкове накопичувальне пенсійне забезпечення" (реєстр. №2683 від 27.12.2019) та "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо загальнообов’язкового накопичувального пенсійного забезпечення" (реєстр. № 2763 від 16.01.2020), які підтримуються широкими колами експертів", - йдеться у повідомленні прес-служби Мінсоцполітики.

Зазначається, що пропозиції міністерства забезпечать: зниження ризиків корупції та зловживань за рахунок єдиних підходів до суб’єктів, що надаватимуть послуги в системі накопичувального пенсійного забезпечення, без створення "особливих умов" для окремих структур, навіть якщо їхнім засновником є держава; посилення відповідальності засновників недержавних пенсійних фондів, що надаватимуть послуги в системі загальнообов’язкового накопичувального пенсійного забезпечення; "Єдине вікно" для роботи людей зі своїми пенсійними накопиченнями; єдині підходи до пенсійних виплат у системі накопичувального пенсійного забезпечення, зрозумілість виплат для учасників системи; можливість не збільшувати податкове навантаження на фонд оплати праці для роботодавців і працівників при запровадженні системи.

"Реалізація таких змін забезпечить функціональну спроможність системи, її відповідність ринковим реаліям, зменшення корупційних ризиків, посилення захисту людини та її пенсійних накопичень", - вважають у відомстві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ у середу послабив курс гривні на 9 коп.

Велика Британія збільшить свій внесок у Фонд підтримки енергетики на £20 млн

Україна увійде наступного опалювального сезону з запасами в ПСГ не менше 13 млрд куб. м – голова Нафтогазу

Шмигаль доручив затвердити графіки ремонтів енергооб'єктів і кроки щодо посилення їх захисту до початку опалювального сезону 2024/25 років

США виділять понад $190 млн на підтримку енергосектору України протягом п'яти років

Рада викликала керівника БЕБ

"Укренерго" обмежить промспоживачів і бізнес із 18:00 до 23:00, не виключає можливості аварійних відключень населення

Енергетики повернули світло понад 50 тис. абонентам, відключеним унаслідок повітряної атаки РФ уранці середи - Міненерго

Кабмін створив штаб підготовки до опалювального сезону

Кабмін змінив умови оренди держмайна на час воєнного стану: Хто зможе не платити

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА