11:45 19.01.2021

Слов'янська ТЕС аварійно зупинила енергоблок №7

1 хв читати
Слов'янська ТЕС аварійно зупинила енергоблок №7

Слов'янська ТЕС (ПАТ "Донбасенерго") 17 січня зупинила на аварійний ремонт енергоблок №7, повідомило правління ПАТ "Донбасенерго" в системі розкриття інформації Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) 18 січня.

"17 січня 2021 року на блоці №7 Слов'янської ТЕС сталася відмова в роботі основного устаткування через підвищення вібрації першого підшипника турбоагрегату, що призвело до аварійного відключення енергоблоку від мережі України. Наразі генерація на енергоблоці №7 відсутня, розпочато ремонтні роботи", - повідомила генкомпанія.

Згідно з попередньою інформацією, енергоблок №7 пробуде в ремонті щонайменше 60 днів.

За даними НЕК "Укренерго", 19 січня на Слов'янській ТЕС у роботі перебуває лише один енергоблок №3 із навантаженням 59 МВт.

Слов'янська ТЕС несла підвищене навантаження протягом IV кварталу 2020 року і з початку 2021 року внаслідок зсуву ремонтної кампанії на АЕС.

"Донбасенерго" володіє Старобешівською (розташована на окупованій території) і Слов'янською ТЕС сумарною встановленою потужністю 2880 МВт, зокрема потужність СлТЕС становить 880 МВт. Наприкінці березня 2017 року генкомпанія заявила про втрату контролю над роботою Старобешівської ТЕС, а також частиною структурних одиниць, розташованих на тимчасово непідконтрольній території.

ПрАТ "Енергоінвест Холдинг" належить 60,86% акцій "Донбасенерго", ще 25% акцій генкомпанії належить державі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА