15:52 20.01.2021

Уряд України підтримав законопроект, що дозволяє впровадження проектів державно-приватного партнерства в дорожній галузі

2 хв читати
Уряд України підтримав законопроект, що дозволяє впровадження проектів державно-приватного партнерства в дорожній галузі

Кабінет Міністрів України на засіданні в середу схвалив законопроект "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо врегулювання бюджетних відносин під час реалізації договорів, укладених в рамках державно-приватного партнерства, у тому числі концесійних договорів".

Як повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури, цей документ законодавчо врегульовує питання впровадження довгострокових бюджетних зобов'язань у рамках здійснення державно-приватного партнерства (ДПП), тим самим даючи "зелене світло" реалізації перспективних проектів на умовах ДПП.

"Впровадження перспективних проектів ДПП у дорожній галузі - один із головних пріоритетів для нашого міністерства на цей рік. Ми хочемо залучити приватних інвесторів на ринок українських автошляхів. Для цього вже розроблена перша програма ДПП у дорожній галузі, у рамках якої на першому етапі ми відновимо шість потенційних пілотних ділянок доріг загальною протяжністю 1,4 тис. км. Проте для її реалізації украй необхідне ухвалення законопроекту щодо врегулювання умов та особливостей взяття довгострокових бюджетних зобов'язань у рамках здійснення ДПП. Вдячний уряду за підтримку цього рішення, і дуже сподіваємося на якнайшвидше схвалення цього закону депутатами", - наводить слова міністра інфраструктури Владислава Криклія прес-служба відомства.

За його словами, законопроект передбачає можливість сплачувати за збудовану за рахунок приватних інвестицій інфраструктуру в розстрочку протягом 20-30 років. При цьому оплата здійснюватиметься після завершення будівництва чи реконструкції автошляху і залежатиме від його подальшого якісного утримання.

"Дороги не будуть платними для громадян. За інфраструктуру платитиме держава, але в розстрочку протягом 20-30 років. Якщо дорога не утримуватиметься відповідно до встановлених стандартів, платіж інвестору з боку держави зменшується на відповідний розмір штрафів, що визначається договором", - пояснив міністр.

Законопроект розробило Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України за підтримки групи Світового банку відповідно до п. 54 плану заходів з виконання Державної програми стимулювання економіки для подолання негативних наслідків, спричинених пандемією COVID-19, на 2020-2022 роки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українсько-польські переговори аграрних асоціацій - є розуміння щодо широкої низки продуктів, щодо зерна рішення немає

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА