12:15 21.01.2021

Трансформація "Укроборонпрому" у результаті ухвалення відповідного законопроекту може зайняти до одного року

2 хв читати
Трансформація "Укроборонпрому" у результаті ухвалення відповідного законопроекту може зайняти до одного року

 Реформування підприємств оборонно-промислового комплексу, зокрема державного концерну "Укроборонпром", у результаті ухвалення відповідного законопроекту може зайняти до одного року, вважає керівник комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександр Завітневич (фракція "Слуга народу").

"Це (трансформація "Укроборонпрому" - ІФ) дуже важлива частина тих реформ, які ми розпочали ще півтора роки тому. Всі ми прекрасно знаємо наше квазіміністерство "Укроборонпром": скільки там підприємств, яка їх кількість, кількість майна, фондів. І всі ми розуміємо, як важко трансформувати це, коли є приклади підприємств, які по 20 років нічого не виготовляють. Тому цей законопроект надасть можливість дуже прискорити трансформацію і зробити це в найкоротші терміни. Ми все-таки говоримо про термін до одного року", - зазначив Завітневич під час брифінгу в четвер.

На запитання про те, коли може бути ухвалений в цілому законопроект №3822, який передбачає перетворення державного концерну "Укроборонпром" в акціонерне товариство, голова профільного комітету сказав, що ця дата поки що невідома, але він пропонуватиме розглянути його в залі засідань ВР найближчим часом.

"На погоджувальній раді я пропонуватиму своїм колегам, голові Верховної Ради, щоб якщо не наступного тижня, то наступного, коли буде сесія, ми пропонували внести його до залу", - уточнив парламентарій.

Як повідомлялося, напередодні парламентський комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки рекомендував Верховній Раді прийняти в першому читанні законопроект №3822, який передбачає перетворення державного концерну "Укроборонпром" в акціонерне товариство.

Законопроект пропонує визначити особливості правового, економічного та організаційного регулювання перетворення державного концерну "Укроборонпром" в акціонерне товариство, державних унітарних підприємств, зокрема казенних підприємств, що входять до складу Державного концерну "Укроборонпром", - у господарські товариства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

"Інтерпайп" пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

"Інтерпайп" намагається вирішити дефіцит кадрів за рахунок покращення соцпакету й навчання

Госпсуд затвердив план досудової санації "Ельдорадо" (оновлено)

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА