17:50 21.01.2021

Українсько-саудівська робоча група розвитку торгівлі та інвестицій в агросфері України розпочала роботу

2 хв читати
Українсько-саудівська робоча група розвитку торгівлі та інвестицій в агросфері України розпочала роботу

 Відбулося перше засідання українсько-саудівської робочої групи з розвитку торговельних та інвестиційних відносин у сільськогосподарській сфері, на якій саудівську сторону очолював представник державної інвестиційної компанії Salic Вільям Інгланд, якій в Україні належить агрохолдинг "Контінентал Фармерз Груп", повідомило Мінекономіки в четвер.

За даними відомства, експорт української сільгосппродукції в січні-листопаді 2020 року до Саудівської Аравії збільшився на 11% порівняно з аналогічним періодом 2019 року і становив $410,9 млн. Основними статтями експорту стали зернові культури, м'ясо та їстівні субпродукти, жири та масла, молоко і молочні продукти, яйця птиці, натуральний мед.

Як зазначає Мінекономіки, метою робочої групи є розширення торгівлі сільгосппродукцією з Саудівською Аравією, залучення її інвестицій у сільське господарство України, а також використання логістичних потужностей Саудівської Аравії для просування української продукції на ринки інших держав країн Перської затоки і MENA.

Як повідомлялося, єдиним акціонером компанії Salic є державний інвестиційний фонд Саудівської Аравії. В Україні Salic із листопада 2018 року веде діяльність через свою дочірню компанію Continental Farmers Group (CFG), об'єднану з агрохолдингом "Мрія" під назвою "Контінентал Фармерз Груп". Земельний банк в обробці "Контінентал" становить 195 тис. га у Західній Україні.

Як повідомлялося, у вересні 2020 з морпорту "Чорноморськ" до Саудівської Аравії було здійснено перше за 12 років постачання пшениці - 160 тис. тонн. За словами гендиректора "Контінентал Фармерз Груп" Георга фон Нолкена, ця угода є сигналом серйозних інвестиційних намірів Саудівської Аравії щодо України.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА