20:58 21.01.2021

Катарська Nebras планує купити ще шість ВЕС і СЕС Хмельницького і партнерів

2 хв читати
Катарська Nebras планує купити ще шість ВЕС і СЕС Хмельницького і партнерів

Антимонопольний комітет України (АМКУ) 21 січня розгляне заявки Nebras Power Investment Management B.V. (Нідерланди), що входить до катарської групи Nebras, на придбання 50% і вище у шести компаніях-операторах сонячних і вітрових електростанцій бізнесмена Василя Хмельницького та його партнерів.

Згідно з порядком комітету, йдеться про забезпечення 50% у ТОВ "Волинь Вест Вінд-1", ТОВ "Волинь Вест Вінд-2", а також понад 50% у ТОВ "Фрі-Енерджи Генічеськ", ТОВ "Скіфія-Солар-1" , ТОВ "Скіфія-Солар-2" і ТОВ "Порт-Солар".

Комітет також розгляне питання надання дозволу кіпрській Enox Trading Limited і Сергію Євтушенку на створення компанії Volyn Wind Cyprus Limited.

Згідно з даними на сайті UDP Renewables, СЕС "Фрі-Енерджи" (18,3 МВт) розпочала генерацію е/е у листопаді 2018 року, "Скіфія-Солар-1" (13 МВт) - у березні 2019 року, "Скіфія-Солар-2" (33 МВт) - у липні 2019 року, "Порт-Солар" (8,4 МВт) - у жовтні 2019 року.

Заявлена потужність двох черг "Волинь Вест Вінд" - 57 МВт і 56,8 МВт.

Як повідомлялося, АМКУ у березні 2019 року дозволив польській компанії Dymerka Solar Poland Sp. z o.o (підконтрольній іспанській Acciona Energia Global) придбати понад 50% проекту сонячних електростанцій (СЕС) "Арциз-Солар" і "Гудзовка-Солар-1" та "Гудзовка-Солар-2" компанії UDP Renewables Василя Хмельницького.

У грудні 2020 року АМКУ дозволив Nebras Power Investment Management купити понад 50% у ТОВ "Терслав" (19,7 МВт) і ТОВ "Сан Пауер Первомайськ" (6,5 МВт) UDP Renewables.

UDP Renewables - інвестиційно-девелоперська компанія в галузі відновлюваної енергетики. Стратегічним інвестором UDP Renewables є холдингова компанія Василя Хмельницького UFuture. Компанія має диверсифікований портфель активів у сфері нерухомості, інфраструктури, промисловості, відновлюваної енергетики, фармацевтики та IT. Вартість активів UFuture оцінюється у $550 млн, а загальна капіталізація бізнесів, в які вона інвестувала, становить понад $1 млрд.

Згідно з даними держреєстру, бенефіціарними власниками компанії UDP Renewables є Хмельницький (50%) і Євтушенко (50%). Також вони виступають бенефіціарними власниками ТОВ "Волинь Вест Вінд-1" і ТОВ "Волинь Вест Вінд-2" у рівних частках. ТОВ "Сан Пауер Первомайськ" та ТОВ "Терслав", згідно з даними реєстру, володіють Сергій Євтушенко (50%) і його брат Костянтин (50%).

У березні 2019 року делегація UFuture зустрілася з катарськими компаніями, на зустрічі обговорювалися варіанти інвестування в проекти в Україні.

Згідно з сайтом компанії Nebras Power, компанія заснована у 2014 році. Її власниками є дві держорганізації: Qatar Electricity and Water Company (60%) і Qatar Investment Authority (40%). Управляє енергетичними активами загальною встановленою потужністю 6,3 ГВт.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА