10:53 22.01.2021

Україна приєдналася до Спільної заяви низки членів СОТ про незастосування заборони й обмеження експорту продуктів

1 хв читати
Україна приєдналася до Спільної заяви низки членів СОТ про незастосування заборони й обмеження експорту продуктів

Україна приєдналася до Спільної заяви майже 80 членів Світової організації торгівлі (СОТ) про те, що ці країни не застосовуватимуть заборони й обмеження експорту продуктів харчування в разі їх придбання для некомерційних гуманітарних цілей Світовою продовольчою програмою.

Як повідомляється на сайті Міністерства економіки України, спільну заяву країни оголосили після того, як на засіданні Генради СОТ у грудні 2020 року не вдалося досягти компромісу для відповідного рішення, яке було б обов'язковим для всіх членів СОТ.

"Ми цінуємо зусилля Світової продовольчої програми ООН (WFP) щодо подолання голоду та дефіциту продовольства у світі, поліпшення якості продовольчого забезпечення та рівня життя найбільш вразливої частини населення в найбільш критичні моменти їхнього життя", - наводить слова глави Мінекономіки Ігоря Петрашка прес-служба.

"Водночас ми визнаємо, що обмеження експорту створюють перешкоди наданню гуманітарної допомоги", - додав міністр.

У міністерстві наголошують на важливості заяви членів СОТ щодо ситуації, яка склалася внаслідок поширення пандемії COVID-19, що призводить до збільшення невизначеності на сільськогосподарських ринках і погіршення становища бідного населення у світі, зокрема через поширення обмеження експорту сільгосппродукції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА