11:03 25.01.2021

Samsung може побудувати завод за $17 млрд у США

2 хв читати
Samsung може побудувати завод за $17 млрд у США

Південнокорейська Samsung Electronics Co. може інвестувати $17 млрд у будівництво заводу з виробництва чипів в Аризоні, Техасі або Нью-Йорку, повідомляє The Wall Street Journal із посиланням на документи та обізнані джерела.

Компанія розглядає дві ділянки у Фініксі та поблизу, ще дві в Остіні та великий промисловий комплекс в окрузі Дженесі, штат Нью-Йорк, сказав один співрозмоник газети.

Важливим чинником в ухваленні рішення Samsung про розширення виробництва є стимули влади США, які можуть перевершити умови, пропоновані іншими країнами, та нижчі витрати в інших регіонах.

США оцінюють можливість виділення мільярдів доларів на нарощування виробництва чипів у країні, щоб знизити залежність від постачань із Тайваню, Китаю та Південної Кореї. Нові стимулювальні заходи були включені до оборонного бюджету, прийнятого в січні, проте вони ще мають отримати фінансування.

Згідно з листуванням Samsung та влади Гуд’їра, штат Аризона, де компанія розглядає можливість будівництва заводу, на підприємстві може бути найнято до 1,9 тис. людей, а його експлуатація може розпочатися до жовтня 2022 року. Місцева влада пропонує низку стимулів, включно з податковими пільгами та поліпшенням інфраструктури.

Влада США раніше не виділяла федеральної допомоги на будівництво заводів із випуску чипів. Проте пандемія продемонструвала, як порушення глобальних ланцюжків постачань може призвести до перебоїв імпорту ключових компонентів для важливих технологій, і викликала інтерес США до збільшення самодостатності.

За даними торішньої доповіді Boston Consulting Group, зростання виробництва мікросхем в Азії останніми десятиліттями привело до зниження частки США до приблизно 12%. Аналітики компанії зазначають, що для зміни цієї тенденції потрібне значне фінансування.

У 2020 році Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC) оголосила, що побудує завод вартістю $12 млрд в Аризоні, і в грудні придбала земельну ділянку для реалізації проекту.

Samsung із 1990-х років має підприємство з виробництва чипів в Остіні, штат Техас. Минулого року компанія придбала там додаткову земельну ділянку. Samsung просить місцеву владу перенести дорогу біля заводу.

Обговорення стимулів для проекту Samsung були включені до порядку денного влади Остіна і розташованого неподалік Тейлора.

Представники влади Техасу, Аризони, Нью-Йорка і Samsung не відповіли на запит коментарів WSJ або відмовилися коментувати інформацію про завод.

Агентство Bloomberg раніше повідомило, що Samsung може інвестувати щонайменше $10 млрд у завод в Остіні.

Акції Samsung у понеділок подорожчали на 3%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА