15:04 25.01.2021

Кабмін направить до Ради законопроект про укрупнення газорозподільних компаній - прем'єр

2 хв читати
Кабмін направить до Ради законопроект про укрупнення газорозподільних компаній - прем'єр

Законопроект про укрупнення газорозподільних компаній Кабінет Міністрів направить до Верховної Ради найближчим часом, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Facebook у понеділок.

"Уряд розробляє законопроект про укрупнення газзбутів, що дасть змогу зняти питання захмарних платежів за розподіл газу (так звану абонплату). Плануємо його схвалити вже найближчим часом і подати до Верховної Ради", - написав він.

Раніше народний депутат Роксолана Підласа (фракція "Слуга народу") заявила про намір направити на розгляд парламенту законопроект, який встановлював би умовою роботи газорозподільних компаній на ринку наявність мінімум 100 тис. абонентів.

За її словами, невеликі постачальники газу завищують ціни, оскільки розподіляють свої адміністративні витрати "не на 200 тис. абонентів, а на 10 тис.".

Як повідомлялося, Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), 19 січня схвалила зниження тарифів на розподіл газу з 1 лютого для 14 операторів газорозподільних мереж.

Прем'єр-міністр у своєму Telegram-каналі того самого дня зазначив, що регулятор у такий спосіб підтримав спільне рішення, напрацьоване урядом, народними депутатами та профільним комітетом Верховної Ради.

На урядовому заседании18 січня Шмигаль заявив, що Кабмін очікує обмеження НКРЕКП тарифу на розподіл газу облгазів на рівні 1,79 грн/куб. м.

НКРЕКП розробила проект постанови про зниження тарифів для 14 операторів ГРС, який передбачав рівень зниження від 3,5% (для ПрАТ "Гадячгаз") до 30% (для ТОВ "Газовик"). Загалом тарифи операторів ГРС пропонується встановити на рівні не вище ніж 1,79 грн/куб. м.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА