10:05 26.01.2021

"Укрзалізниця" може поставити відремонтовані потяги Skoda на маршрути з Києва до Харкова, Тернополя чи Вінниці

2 хв читати
"Укрзалізниця" може поставити відремонтовані потяги Skoda на маршрути з Києва до Харкова, Тернополя чи Вінниці

"Укрзалізниця" (УЗ) вивчає можливі маршрути для задіяння в пасажирських перевезеннях двох швидкісних поїздів категорії "Інтерсіті+" виробництва чеської Skoda після їх ремонту.

Як наголошується в повідомленні на сайті залізничної компанії у вівторок, розглядають наступні напрямки для курсування електропоїздів Skoda: відновлення курсування поїзда №720/719 Київ - Харків - Київ; відновлення курсування поїзда №748/747 Київ - Тернопіль - Київ; організація тактового руху за маршрутом Київ - Вінниця - Київ.

"Останній варіант цікавий ще й тим, що від нього виграють пасажири, які прямують з Києва до Львова або у зворотному напрямку, адже на сьогодні більшість пасажирів їде до Вінниці саме на львівському "Інтерсіті+". Тож у пікові літні та різдвяні періоди цей напрямок стає перевантаженим і вільних місць не вистачає", - зазначають в "Укрзалізниці".

На думку компанії, розширення прямого сполучення з Вінницею з можливістю курсування двох рейсів на день вивільнить місця до Львова і Перемишля, які після відновлення міжнародного залізничного сполучення знадобляться сотням тисяч пасажирів.

"Ключові та найскладніші роботи, зокрема ремонт моторних візків, буде виконувати безпосередньо виробник – Skoda Transportation Group. Водночас для зменшення витрат уся базова ремонтна підготовка вказаних поїздів проводитиметься на власному підприємстві "Укрзалізниці" – ПрАТ "Київський електровагоноремонтний завод" (КЕВРЗ). Тут виконуватимуться роботи, які економічно доцільніше провести в Україні, адже вони не потребують спеціалізованої експертизи Skoda як виробника", - наголосили в компанії.

На заводі, зокрема, базуватиметься проектна група досвідчених фахівців із різних підрозділів УЗ, які мають досвід ремонтних робіт саме швидкісних поїздів.

Ремонтні роботи, які локалізують на КЕВРЗ, передбачатимуть заміну зношених частин; ізоляцію та фарбування ділянок зі слідами корозії, нанесення змазки; ревізію візків і механічних частин; відновлення пошкодженого лакофарбового покриття; заміну несправного та пошкодженого салонного обладнання.

Терміни завершення ремонтів залежатимуть від результатів діагностики, проведеної в Чехії та Києві фахівцями Skoda, а також від термінів постачання виробниками колісних пар, які будуть повністю замінені. Завершення ремонту першого електропоїзда попередньо заплановано вже до кінця 2021 року.

Електропоїзд EJ675 Skoda City Elephant передбачає шість двоповерхових вагонів на 623 місця (46 першого класу, 590 другого класу), він розрахований на швидкість роботи 160 км/год.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА