06:49 27.01.2021

"Нафтогаз" знизив ціну газу на лютий для населення до 6,89 грн/куб. м

2 хв читати
"Нафтогаз" знизив ціну газу на лютий для населення до 6,89 грн/куб. м

НАК "Нафтогаз України" знизила ціну газу для побутових клієнтів в лютому до 6,89 грн/куб. м (з ПДВ без вартості доставки) з 7,22 грн/куб. м у січні, йдеться в повідомленні газопостачальної компанії (ГК) "Нафтогаз" на її сайті.

"ГК "Нафтогаз України", як ціновий лідер, встановила для споживачів найнижчу ціну на газ у лютому. Вона нижче рекомендованої урядом ціни (6,99 грн/куб. м - ІФ) за рахунок мінімальної власної націнки", - наголошується в прес-релізі.

Компанія зазначає, що закуповує газ на умовах, доступних іншим постачальникам, і нагадує, що для клієнтів, які оформили тарифний план "Річний" у минулому році, вартість газу залишиться на рівні 4,73 грн, 5,24 грн і 6,45 грн за куб. м (у залежності від місяця підписання на тариф).

ГК "Нафтогаз України" нагадує, що як постачальник "останньої надії" (ПОН) також готова поставляти газ усім побутовим споживачам, постачальник яких не зможе або відмовиться забезпечити своїх клієнтів газом за встановленою урядом на лютий-березень граничною ціною - 6,99 грн/куб. м.

Глава правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв у Facebook пояснив зниження ціни тим, що ГК обходиться без власних відділень, надає перевагу електронним сервісам і працює з мережами Ощадбанку і ПУМБу.

Він наголосив, що державне регулювання знищує конкуренцію, свідченням чого навів відсутність нових постачальників газу для населення за 6 років дії режиму спецзобов’язань ПСО (до серпня 2020 року - ІФ) і неготовність великих учасників ринку перебудуватися після його скасування і відмовитися від завищених цін.

"І хоча в межах граничної ціни ми можемо продовжувати конкурувати один з одним, ми сподіваємося, що цей режим буде недовгим. Прискорити повернення до ринкових умов роботи можуть усі постачальники, які запропонують своїм клієнтам не спущену зверху ціну, а власну унікальну пропозицію", - заявив Коболєв.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Експорт українським морським коридором за 7 міс. сягнув 33,8 млн тонн - Кубраков

Українсько-польські переговори аграрних асоціацій - є розуміння щодо широкої низки продуктів, щодо зерна рішення немає

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА