10:05 27.01.2021

Рівень виконання євроінтеграційних зобов'язань у галузі транспорту зріс на 15 п.п. у 2020 р. - Криклій

2 хв читати
Рівень виконання євроінтеграційних зобов'язань у галузі транспорту зріс на 15 п.п. у 2020 р. - Криклій

Україна у 2020 році на 15 процентних пунктів (п. п.) збільшила рівень виконання зобов'язань Угоди про асоціацію з ЄС у галузі транспорту порівняно з підсумками 2019 року, повідомляється на сайті Міністерства інфраструктури України.

"Згідно з системою "Пульс угоди" загальний відсоток виконання українською стороною усіх зобов’язань відповідно до Угоди про асоціацію в галузі транспорту зріс з 19% у 2019 році до 34% у 2020-му", - зазначається в повідомленні.

Такі результати міністр інфраструктури України Владислав Криклій презентував під час робочої зустрічі з послом Європейського Союзу, главою Представництва Європейського Союзу в Україні Матті Маасікасом 26 січня в Києві.

Сторони обговорили стан імплементації законодавства ЄС у галузі транспорту, а також подальшу співпрацю за різними інфраструктурними напрямами.

Зокрема, Криклій висловив сподівання, що підписання Угоди про спільний авіаційний простір між Україною та Європейським Союзом відбудеться найближчим часом, і Україна розраховує на підтримку ЄС у цьому питанні.

Міністр інфраструктури України також повідомив європейській стороні, що у зв'язку з ухваленням закону "Про внутрішні водні шляхи" в грудні 2020 року Мінінфраструктури вже розпочало роботу з розробки відповідних нормативно-правових актів для забезпечення реалізації норм цього закону.

"Внесення внутрішніх водних шляхів України до регіональної мережі TEN-T, що відкриває можливості для заохочення інвестицій МФО у розвиток річкової інфраструктури, залишається актуальним для української сторони. Тому зі свого боку Україна очікує активної співпраці за цим напрямом", - наголосив Криклій.

Окрім цього, учасники зустрічі обговорили лібералізацію міжнародних автоперевезень між Україною і країнами ЄС, зокрема, українська сторона запропонувала створити окрему робочу групу з представниками ЄС для відпрацювання цього питання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА