12:02 27.01.2021

Більшість постачальників встановили на лютий ціну газу для населення 6,99 грн/куб. м, але є і нижче

2 хв читати
Більшість постачальників встановили на лютий ціну газу для населення 6,99 грн/куб. м, але є і нижче

Більшість постачальників встановили ціну природного газу для населення на лютий розміром 6,99 грн/куб. м, свідчить моніторинг пропозицій щодо постачань газу 52 компаній проекту "ГазПравда" станом на ранок середи.

Пропозиції нижчої за впроваджену Кабінетом Міністрів граничну ціну на лютий зробили сім постачальників: Megawatt (6,79 грн), ГПК "Нафтогаз України" (6,86 грн), "Агросинтез Трейдинг" (6,88 грн), "Енергетичні ресурси України" (6,9 грн), "Газ АП" (6,94 грн), "Волиньелектрозбут" (6,97 грн) і ETG.UA (6,98 грн).

Отже, відповідно до моніторингу для всіх побутових споживачів, ціна газу в лютому буде нижча за січневу. Найбільше зниження буде у клієнтів регіональних газзбутів, які в січні продавали газ населенню по 9-10 грн/куб. м.

Як повідомлялося, з 1 серпня 2020 року з НАК "Нафтогаз України" знято спеціальні зобов'язання з продажу газу для його подальшого постачання побутовим споживачам.

На тлі зростання цін на газ на європейських ринках через значні холоди Кабінет Міністрів України постановою №25 від 18 січня 2021 року впровадив граничну ціну газу для побутових споживачів (населення) розміром 6,99 грн/куб. м у лютому-березні 2021 року. Для можливості встановлення граничної ціни на природний газ уряд вніс його до переліку соціально значимих товарів.

"Нафтогаз" повідомив, що його газопостачальна компанія (ГПК) готова постачати газ на таких умовах. Для клієнтів ГПК, що раніше оформили тарифний план "Річний", вартість газу не зміниться і становитиме 4,73 грн, 5,24 грн і 6,45 грн за куб. м, відповідно до умов договорів.

ГПК, як "постачальник останньої надії" (ПОН), також постачатиме газ усім побутовим споживачам, постачальник яких не зможе або відмовиться забезпечити своїх клієнтів газом за встановленою урядом на лютий-березень граничною ціною - 6,99 грн/куб. м.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кабмін пропонує ВР ратифікувати Угоду про вільну торгівлю з Туреччиною

Кількість вакансій на ринку праці зросла до нового рекорду з початку війни

Голова Держенергонагляду допускає доцільність підвищення тарифів на е/е у 2024 р. з метою відновлення енергооб'єктів

Шмигаль: У квітні Україна вийшла на обсяги експорту, співставні з довоєнними місяцями

Група "Нафтогаз" у 2023 р. отримала 23,1 млрд грн чистого прибутку проти 79,1 млрд грн збитку у 2022 р.

"Укренерго" фіксує зростання споживання е/е через похолодання

Фонд енергоефективності запускає програму "ГрінДІМ" для ОСББ та ЖБК

Енергетики повернули світло майже всім споживачам Сумщини, знеструмленим після ударів РФ по енергооб'єктах у понеділок - Міненерго

"Укрнафта" й АРМА звернулися до АМКУ по дозвіл на концентрацію для управління активами групи "Татнефть"

"Аврора" стане першим орендарем М10 Lviv Industrial Park

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА