12:06 27.01.2021

"Укрзалізниця" модернізувала 8 вагонів-трансформерів

2 хв читати
"Укрзалізниця" модернізувала 8 вагонів-трансформерів

 АТ "Укрзалізниця" (УЗ) отримало ще вісім оновлених вагонів-трансформерів після капітально-відновлювального ремонту (КВР).

Як повідомила прес-служба "УЗ" у середу, ремонтні роботи проводилися на власних виробничих потужностях "Укрзалізниці".

Згідно з прес-релізом, у цих вагонах був відремонтований і модернізований кузов вагона, встановлено даховий кондиціонер, нові віконні блоки зі склопакетами, а також підлога та утеплення. На вікна встановлено ролетні системи - фіранки з вогнетривкої тканини для захисту від прямих сонячних променів. Змонтовано шафу управління, контролю електробладнання пасажирського вагона та облаштовано біотуалети. Стіни тамбурів облицьовані листами з декоративної текстурованої неіржавкої сталі.

Кузов вагона пофарбований зносостійкими матеріалами з використанням елементів фірмового стилю "Укрзалізниці".

За даними компанії, використовувати вагони після КВР можна протягом 14-20 років.

Загалом на сьогодні в парку "УЗ" 35 вагонів такого типу, які використовуються в поїздах №38/738 Київ - Запоріжжя та №7/749 Київ - Івано-Франківськ.

Особливістю та перевагою таких вагонів є можливість їх використання і на нічних маршрутах, і на денних, уточнює компанія. У нічному режимі вагона нижні та верхні полиці купе використовуються як спальні місця, в денному - нижні полиці купе трансформуються в місця для сидіння.

Поїзд №7/749 Київ - Івано-Франківськ з вагонами-трансформерами було запущено в січні 2017 року, поїзд №38/738 курсує із Запоріжжя до Києва і назад із листопада 2017 року. Вагони виготовлено на Крюківському вагонобудівному заводі.

У 2021 році "Укрзалізниця" планує втричі збільшити капвкладення в ремонт, модернізацію та будівництво - на суму до 27,2, млрд грн.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА