15:00 27.01.2021

Мінстратегпром назвав пріоритетами-2021 нарощування експорту, створення двох держхолдингів та Агенцію оборонних технологій

1 хв читати
Мінстратегпром назвав пріоритетами-2021 нарощування експорту, створення двох держхолдингів та Агенцію оборонних технологій

 Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості України визначило п'ять пріоритетних завдань у своїй діяльності на поточний рік, включивши в них нарощування експорту, створення двох державних холдингових компаній "Оборонні системи України" й "Аерокосмічні системи України" та Агенцію оборонних технологій.

Згідно з повідомленням Мінстратегпрому на його сайті, два інших пріоритети - нормотворча діяльність і реалізація проектів корпоративного перетворення підприємств держконцерну "Укроборонпрому", на базі яких планується сформувати два нових держхолдинги.

Серед основних документів, які необхідно затвердити цього року, міністерство назвало Стратегію розвитку оборонно-промислового комплексу (ОПК), Загальнодержавну цільову науково-технічну космічну програму на 2021-2025 рр., Державну цільову науково-технічну програму розвитку авіапромисловості на 2021-2030 рр. і Загальнодержавну комплексну програму розвитку високих наукоємних технологій, а також Державне оборонне замовлення на 2021 рік.

Говорячи про Агенцію оборонних технологій, Мінстратегпром назвав прикладом такого відомства Управління перспективних дослідницьких проектів Міністерства оборони США. "Завдання Агенції полягатиме у впровадженні науково-технічних розробок і нових технологій для створення сучасних видів конкурентного озброєння та військової техніки", - пояснило міністерство.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА