13:19 28.01.2021

Рада підтримала збільшення соцнормативів для нарахування субсидій на оплату енергоносіїв

2 хв читати
Рада підтримала збільшення соцнормативів для нарахування субсидій на оплату енергоносіїв

Верховна Рада підтримала постанову про заходи, спрямовані на соціальний захист населення у зв'язку з підвищенням тарифів на житлово-комунальні послуги, що передбачає, зокрема, доручення уряду збільшити соцнормативи для розрахунку субсидій на оплату газу, електричної та теплової енергії.

За ініціативу, авторами якої виступили майже 150 народних депутатів, зокрема спікер парламенту Дмитро Разумков і голова фракції партії більшості "Слуги народу" Давид Арахамія, на пленарному засіданні у четвер проголосували 337 парламентаріїв.

"Кабінету Міністрів України: невідкладно внести зміни щодо збільшення соціальних нормативів розрахунку субсидій на використання газу, електроенергії, теплової енергії, інших послуг, а також забезпечити спрощення доступу пенсіонерів, осіб з інвалідністю, безробітних до системи субсидій, передбачивши забезпечення впровадження змінених норм розрахунків субсидій із 1 жовтня 2021 року...", - йдеться у пропозиціях комітету Верховної Ради з питань енергетики та ЖКП до проекту постанови, за які проголосували нардепи.

Крім того, згідно з проектом постанови передбачається, зокрема, внесення урядом у місячний термін пропозицій щодо збільшення у 2021 році видатків на виплату пільг і житлових субсидій, а також вивчення спільно з НКРЕКП додаткових форм держрегулювання тарифів на ЖКП, зокрема, визначення граничної націнки до тарифів.

Крім цього, ВР очікує від Кабміну та НКРЕКП пропозицій із можливості впровадження окремих тарифів на електроенергію при споживанні до 100 кВт-год, а при електроопаленні - до 3000 кВт-год, і встановлення пільг на електроенергію населенню, яке проживає у 30-кілометровій зоні АЕС, а також дитячим будинкам сімейного типу.

Як повідомлялося, наприкінці минулого року уряд України продовжив режим спецобов’язків на оптовому ринку електричної енергії до 31 березня 2021 року і встановив єдиний тариф на е/е для побутових споживачів у розмірі 1,68 грн/кВт-год, скасувавши всі чинні пільги.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА