15:08 28.01.2021

Мінінфраструктури та ЄІБ обговорять можливість будівництва залізничних ліній на Луганщині з їх подальшою електрифікацією

2 хв читати
Мінінфраструктури та ЄІБ обговорять можливість будівництва залізничних ліній на Луганщині з їх подальшою електрифікацією

 Міністерство інфраструктури України та Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) домовилися обговорити можливість реалізації проекту з будівництва залізничних ліній у Луганській області з їх подальшою електрифікацією.

"Сторони домовилися розглянути можливість підготовки до реалізації нового проекту з будівництва залізничних ліній на Луганщині з їх подальшою електрифікацією", - повідомляється на сайті міністерства за підсумками проведеної у четвер онлайн-зустрічі міністра інфраструктури Владислава Криклія з главою представництва ЄІБ в Україні Жан-Еріком де Загоном.

Мінінфраструктури та ЄІБ також обговорили подальшу співпрацю щодо реалізації низки важливих проектів для поліпшення безпеки руху та впровадження сучасних інтелектуальних систем на транспорті, зокрема:

- будівництво північно-східної ділянки об'їзної дороги навколо Тернополя;

- будівництво трьох багаторівневих розв'язок і двох шляхопроводів у Львівській і Рівненській областях, а також поблизу Тернополя;

- розгортання інтелектуальних транспортних систем (ITS) для управління та контролю за транспортом.

Крім цього, Криклій повідомив про наміри міністерства популяризувати екологічні види транспорту в Україні, зокрема створити сучасну інфраструктуру для електромобілів.

Глава відомства також зазначив, що Україна підтримує продовження другого етапу проекту "Міська безпека дорожнього руху II" і готова почати працювати з містами для визначення портфеля потенційних підпроектів.

Сторони також обговорили можливу співпрацю за проектом будівництва Київської окружної дороги та автодороги М-14 Одеса - Мелітополь - Новоазовськ, оновлення рухомого складу "Укрзалізниці", розвиток внутрішніх водних шляхів, модернізацію судноплавних шлюзів на Дніпрі та створення сучасної річкової інформаційної служби.

Глава Мінінфраструктури при цьому підтвердив готовність української сторони укласти угоду про співпрацю з розробки ТЕО з проекту електрифікації залізничної лінії "Ковель - Ягодин - держкордон".

Окремим питанням зустрічі стало обговорення проекту розвитку ДП "Міжнародний аеропорт "Бориспіль".

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА