19:01 28.01.2021

"Київтеплоенерго" пропонує киянам пересвідчитись у прозорості нарахувань

2 хв читати
"Київтеплоенерго" пропонує киянам пересвідчитись у прозорості нарахувань

КП "Київтеплоенерго" пропонує столичним жителям брати участь у знятті показань лічильників тепла разом із фахівцями підприємства.

"Залучення мешканців до спільного зняття показань лічильників є своєрідним механізмом контролю з боку клієнтів, щоб кожен із них міг переконатися в прозорості нарахувань за послуги теплопостачання", - пояснив директор СП "Енергозбут" Костянтин Лопатін, слова якого наводить прес-служба "Київтеплоенерго" в четвер.

За його словами, у будинках зі встановленими лічильниками тепла нарахування здійснюються на підставі показань приладів обліку, а обсяг спожитої енергії розподіляється пропорційно опалюваній площі кожного окремого приміщення в ньому.

У "Київтеплоенерго" уточнили, що для участі в спільному знятті показань, яке відбувається останньої декади кожного місяця, достатньо залишити заявку в Центральній диспетчерській службі з питань ЖКГ 1557.

Там також зазначили, що в четвер спільне зняття показань лічильника тепла, які ввійдуть у платіжки в лютому, відбулося в будинку на вулиці Коперника, 13/15.

На підприємстві зазначили, що в його зоні обслуговування приблизно 90% із понад 9,5 тис. багатоповерхівок оснащені будинковими лічильниками тепла.

Водночас, згідно з повідомленням, показання понад 5,5 тис. будинкових лічильників тепла передаються дистанційно, оскільки вони обладнані спеціальними модемами. У цьому випадку інформація про показання надходитиме клієнту за допомогою SMS або на електронну пошту, зазначили в "Київтеплоенерго".

Як повідомлялося, з квітня внески за обслуговування загальнобудинкових лічильників тепла і гарячої води позначаються в платіжках КП "Київтеплоенерго" окремим пунктом, сягаючи щокварталу в середньому близько 30 грн.

Вартість обслуговування, куди входить установка, перевірка та ремонт лічильників, було вилучено з тарифу на опалення та гарячу воду і виноситься в платіжках окремим пунктом відповідно до вимог закону "Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання". Відповідне нововведення вводиться в усіх містах України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

"Інтерпайп" пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

"Інтерпайп" намагається вирішити дефіцит кадрів за рахунок покращення соцпакету й навчання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА