21:25 28.01.2021

Ford почне випускати електромобілі Mustang Mach-E в Китаї

2 хв читати
Ford почне випускати електромобілі Mustang Mach-E в Китаї

Американська Ford Motor Co. почне виробляти електричні кросовери Mustang Mach-E в Китаї для місцевих покупців, повідомляється в прес-релізі компанії.

Продажі Mustang Mach-E китайського виробництва повинні початися до кінця поточного року. Нещодавно продажі електромобіля стартували в США, де ціна на нього починається від $ 49,7 тис. Ford не розкрив, за якою ціною електромобіль буде продаватися на китайському ринку.

Mustang Mach-E загалом вразив критиків, однак деякі сумніваються, що кросовер варто випускати під брендом Mustang, який асоціюється зі спортивними дводверними купе, зазначає The Wall Street Journal.

Продаж Ford у Китаї в 2020 році зріс на 6,1% порівняно з попереднім роком - до 602,6 тис. автомобілів. Однак це значно менше проти 1,27 млн автомобілів, які компанія продала в країні у 2016 році, який став для Ford піковим у Китаї.

Раніше покупцям у Китаї були доступні лише дорогі імпортні автомобілі Mustang. Запуск місцевого виробництва дозволить Ford заощадити на транспортних витратах і уникнути митних зборів.

У березні минулого року Ford випустила перші автомобілі Lincoln китайського виробництва. У минулому році продажі Lincoln в країні зросли на третину - до 61,7 тис. одиниць. Однак бренд залишається слабким гравцем на китайському ринку порівняно з конкурентами з сегмента "люкс" - Cadillac виробництва General Motors Co. а також німецькими Audi AG, Bayerische Motoren Werke AG і Mercedes-Benz виробництва Daimler AG.

Близько двох років тому Ford запустила стратегію поліпшення своїх позицій на китайському ринку, яка полягає в розробці продукції, адаптованої до смаків місцевих покупців.

Tesla Inc. у січні почала поставки покупцям електричних кросоверів Model Y, вироблених в Китаї. Це другий автомобіль, який компанія випускає на заводі в Шанхаї.

Три китайських виробники електромобілів NIO Inc., Li Auto Inc. і XPeng Inc. у минулому році також зміцнили свої позиції в країні. Їх продаж у Китаї склав 45 тис. автомобілів. NIO нещодавно представила новий електричний седан, який стане четвертою моделлю компанії.

У найближчі роки очікується значне зростання продажів електромобілів у Китаї. Згідно мети уряду країни, до 2025 року вони повинні складати 5 млн електромобілів на рік. У минулому році в Китаї було продано 1,11 млн електромобілів, або близько 6% від загальної кількості проданих автомобілів, свідчать дані Китайської асоціації пасажирських автомобілів (China Passenger Car Association, CPCA).

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА