11:19 29.01.2021

"Нафтогаз" має намір купити газ із ЄС на EUR80,4 млн за кошти ЄБРР

1 хв читати
"Нафтогаз" має намір купити газ із ЄС на EUR80,4 млн за кошти ЄБРР

НАК "Нафтогаз України" має намір купити природний газ для постачань до України через інтерконектор із Європейським Союзом на EUR80,4 млн, залучених у Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) у рамках розміщених у 2019 році єврооблігацій.

Згідно з повідомленням НАК, контракти, що фінансуються за рахунок кредитних коштів ЄБРР, регулюються політикою та правилами закупівель банку, спираються на стандартні процедури та практики закупівлі природного газу у країнах ЄС.

Як повідомлялося, "Нафтогаз" у липні 2019 року розмістив трирічні єврооблігації на $335 млн і п'ятирічні єврооблігації на EUR600 млн. Прибутковість доларового випуску становить 7,375%, прибутковість випуску в євро - 7,125%. Великим покупцем траншу в євро виступив ЄБРР (придбав п'яту частину). Компанія тоді заявляла, що кошти їй потрібні для накопичення до зими підвищеного обсягу газу у сховищах, щоб бути готовою до можливого припинення "Газпромом" транзиту з 1 січня 2020 року та посилити позиції у переговорах із російською компанією.

У 2020 році ЄБРР кваліфікував 17 компаній для участі у тендерах на закупівлю природного газу "Нафтогазом".

"Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Група є монополістом зі зберігання природного газу в підземних сховищах і транспортування нафти трубопровідним транспортом територією країни.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА