20:51 29.01.2021

Доступна іпотека для первинного ринку житла збільшить попит удвічі-втричі - "Інтергал-Буд"

2 хв читати
Доступна іпотека для первинного ринку житла збільшить попит удвічі-втричі - "Інтергал-Буд"

Попит на первинному ринку житла може зрости вдвічі-втричі, якщо державна програма доступної іпотеки під 7% поширюватиметься на житло, що будується, вважає комерційний директор будівельної компанії "Інтергал-Буд" Ганна Лаєвська.

"Будівельні компанії дуже хвилює, чи може використовуватися ця програма для об'єктів, що будуються, чи нам знову пропонують кредитувати тільки готове житло. Я думаю, якщо програма працюватиме для об'єктів, що будуються, то ми можемо збільшити розміри попиту і вдвічі, і втричі на первинному ринку нерухомості", - розповіла Лаєвська під час веб-конференції "Купівля житла в 2021 році: стратегії для інвесторів і ради експертів" у четвер.

За її словами, в проектах будівельних компаній з надійною репутацією на етапі введення в експлуатацію, як правило, залишається дуже мала кількість квартир.

"Наприклад, у нас понад 90% на момент введення вже продані", - пояснила Лаєвська.

Вона зазначила, що забудовники також готові брати на себе зворотний викуп квартир, якщо покупець не зміг виплачувати іпотеку, або надавати фінансові гарантії банкам або державі в рамках іпотечної програми.

Крім того, важливо запобігти зловживанню програмою, наприклад, встановити обмеження "одна квартира на одну сім'ю", вважає Лаєвська.

Як повідомляється в прес-релізі "Інтергал-Буд", активними інвестиційними активами можуть стати однокімнатні квартири в ліквідних і комфортних форматах у центральному діловому та прицентральних районах, квартири в заміських житлових комплексах із розвиненою інфраструктурою, а також комерційна нерухомість у рамках ЖК площею до 100 кв. м.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА