11:50 30.01.2021

НКРЕКП затвердила знижені тарифи на розподіл газу низці операторів ГРС з 1 лютого

2 хв читати
НКРЕКП затвердила знижені тарифи на розподіл газу низці операторів ГРС з 1 лютого

Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), знизила тарифи на розподіл газу з 1 лютого 2021 року низці операторів газорозподільних мереж.

Відповідні постанови про внесення змін до постанов від 16 і 30 грудня 2020 року, що затвердили тарифи для операторів ГРС на 2021 рік, ухвалено на засіданні в суботу.

Як і планувалося раніше, тарифи знижено щонайменше на 3,5%, як у випадку з ПрАТ "Гадячгаз", і щонайбільше на 29,8%, як для ТОВ "Газовик". Загалом тарифи операторів, відповідно до спільного рішення, напрацьованого урядом, народними депутатами та профільним Комітетом Верховної Ради, не мають перевищувати 1,79 грн/куб.м (без ПДВ).

Водночас із переліку операторів ГРС, яким планувалося знизити тарифи, рішенням Комісії виключено ПрАТ "Коростишівгаз" (регулятор мав намір знизити його тариф з 1,75 грн/куб.м до 1,67 грн /куб. м, на 4,5%.

Як пояснила член НКРЕКП Оксана Кривенко, яка головувала на засіданні, рішення про виключення цього підприємства ухвалено з урахуванням відкритого обговорення проекту постанови.

Як повідомлялося, згідно з обґрунтуванням до проекту постанови, необхідність його ухвалення викликана численними зверненнями громадян з метою недопущення соціальної напруженості серед населення та додаткового захисту споживачів природного газу.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль на урядовому засіданні 18 січня заявив, що Кабінет Міністрів очікує обмеження НКРЕКП тарифу на розподіл газу облгазами на рівні 1,79 грн/куб. м.

Народний депутат від фракції "Слуга народу" Роксолана Підласа заявила про намір направити на розгляд Верховної Ради законопроект про так звані "малі облгази", який би встановлював умовою роботи газорозподільних компаній на ринку наявність щонайменше 100 тис. абонентів. За її словами, маленькі постачальники газу завищують ціни, оскільки розподіляють свої адміністративні витрати "не на 200 тис.абонентів, а на 10 тис.".

Пізніше прем'єр-міністр заявив, що найближчим часом Кабінет Міністрів направить до Верховної Ради законопроект про укрупнення газорозподільних компаній.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА