14:47 01.02.2021

Компенсації за тарифами на електроенергію споживачам з електрообігрівом перераховуватимуться автоматично - Шмигаль

2 хв читати
Компенсації за тарифами на електроенергію споживачам з електрообігрівом перераховуватимуться автоматично - Шмигаль

Компенсації споживачам, які використовують електроопалювальні установки, надаватимуться на їхні особові рахунки автоматично, написав прем'єр-міністр Денис Шмигаль на своїй сторінці у Facebook у понеділок.

"Запровадити надання компенсації на оплату електричної енергії, спожиту в I кварталі  2021 р., у зв’язку зі скасуванням окремих знижених тарифів деяким категоріям споживачів (крім тих, які отримують житлову субсидію)", - закріплено постановою Кабінету Міністрів №64 від 1 лютого 2021 року, що затверджує Порядок використання коштів для надання компенсації окремим категоріям споживачів, які користуються електроопалювальними установками.

Прем'єр наголосив, що "жодних довідок чи заяв писати не треба. Компенсації будуть виплачуватися людям, домівки яких обладнані електроопалювальними установками й у яких будинки не газифіковані або не мають централізованого теплопостачання. Також компенсації будуть виплачені багатодітним, прийомним сім’ям та дитячим будинкам сімейного типу. Загалом це більше ніж 600 тисяч українських родин. Держава виділить на такий вид компенсацій 1,4 млрд грн".

Як повідомлялося, уряд на засіданні 20 січня схвалив спрямування 1,4 млрд грн на надання компенсації на оплату електричної енергії, спожитої в першому кварталі 2021 року, у зв'язку зі скасуванням окремих знижених тарифів деяким категоріям споживачів (окрім тих, які мають субсидію).

Зокрема, йдеться про мешканців будинків з електроопалювальними установками, які станом на 31 грудня 2020 року мали право на знижений тариф; мешканців негазифікованих багатоквартирних будинків і будинків, де відсутнє централізоване теплопостачання, котрі станом на 31 грудня 2020 року мали право на знижений тариф; багатодітні та прийомні сім'ї, дитячі будинки сімейного типу.

Компенсація покриватиме різницю вартості спожитої електроенергії, яка виникла через скасування знижених тарифів і застосування фіксованої ціни для побутових споживачів.

Кабінет Міністрів постановою №1325 від 28 грудня 2020 року впровадив єдиний фіксований тариф для побутових споживачів розміром 1,68 грн/кВт-год (з ПДВ) на період з 1 січня по 31 березня і тим самим скасував пільговий тариф для населення розміром 0,9 грн/кВт-год за перші 100 кВт-год місячного споживання, а також інші пільгові тарифи.

Нацкомісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) постановою №15 від 6 січня 2021 року скасувала свою попередню постанову №220 від 26 лютого 2015 року, яка встановлювала пільгові тарифи на електроенергію для населення, що проживає в будинках з електронагрівальними установками. Зокрема, в сезонний період із 1 жовтня і до 31 квітня включно побутові споживачі, що користуються електроопаленням, оплачували е/е за ціною 0,9 грн/кВт-год в обсязі споживання до 3000 кВт-год за місяць та 1,68 грн/кВт-год - понад 3000 кВт-год.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА