21:01 01.02.2021

Економіка США повернеться до допандемійного рівня до середини 2021р

2 хв читати
Економіка США повернеться до допандемійного рівня до середини 2021р

Американська економіка буде рости більш високими темпами в поточному році, ніж очікувалося в липні, йдеться в оновленому прогнозі Бюджетного управління Конгресу США (CBO).

Однак у ньому зазначається, що знадобиться кілька років, щоб обсяг виробництва досяг повного потенціалу, а кількість зайнятих повернулася до пікових показників, які були зафіксовані до початку пандемії COVID-19.

CBO припускає, що ВВП країни повернеться до докоронавірусного рівня до середини поточного року, насамперед, завдяки схваленим Конгресом в 2020 році заходам з фінансової підтримки, яка включає допомогу населенню і бізнесу.

За оцінками експертів, зростання реального ВВП у четвертому кварталі 2021 року становитиме 3,7% порівняно з тим же періодом роком раніше. У 2022 році цей показник, як очікується, збільшиться на 2,4%. Середньорічний рівень підвищення в період 2021-2025 рр. становитиме 2,6%, прогнозує CBO.

До того ж, за 2021 рік очікується підйом економіки на 4,6%, у наступному році - на 2,9%, у 2023 році - на 2,2%. За підсумками минулого року зниження склало 3,5%.

Споживчі ціни (індекс CPI), за прогнозами, збільшаться на 1,9% цього року, на 2,1% у 2022 році і на 2,3% у два наступних роки.

Ситуація в американській економіці буде краще, ніж CBO прогнозувало в липні, "якоюсь мірою тому, що спад був не таким серйозним, як очікувалося, і тому, що перший етап відновлення стався раніше і був сильнішим, ніж очікувалося", наголошується в повідомленні.

На думку управління, пакет фіндопомоги обсягом майже $ 900 млрд, затверджений владою в грудні, додасть близько 1,5% зростання ВВП цього року і в наступному році.

При цьому експерти зазначають, що економічна активність буде залишатися нижче свого потенціалу (максимального сталого обсягу виробництва) до 2025 року, оскільки за очікуваним цього року сплеском активності може послідувати довге, повільне відновлення, повідомляє The Wall Street Journal.

За оцінками CBO, до кінця 2021 року рівень безробіття впаде до 5,3% проти 6,8% на кінець минулого року. Проте, кількість працюючих американців, ймовірно, не повернеться до допандемійного значення до 2024 року.

До кінця наступного року безробіття знизиться до 4,9%, у 2023 році - до 4,6%.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА