20:46 02.02.2021

"Тедіс Україна" домоглася в Верховному суді скасування 3,4 млрд грн штрафу АМКУ

2 хв читати
"Тедіс Україна" домоглася в Верховному суді скасування 3,4 млрд грн штрафу АМКУ

Верховний Суд задовольнив касаційну скаргу компанії "Тедіс Україна" до Антимонопольного комітету України (АМКУ) і визнав недійсним раніше ухвалене рішення АМКУ про накладення на тютюнового дистриб'ютора штрафу 3,4 млрд грн.

"Сьогодні Верховний Суд поставив крапку в судовому спорі "Тедіс Україна" та Антимонопольного комітету України, який звинувачував компанію в нібито вчиненні антиконкурентних узгоджених дій і наклав штраф у розмірі 3,4 млрд грн. Це рішення остаточне й оскарженню не підлягає", - йдеться в прес-релізі компанії у вівторок.

Згідно з ним, Верховний Суд скасував рішення першої та апеляційної інстанцій, ухвалені на користь АМКУ в частині "Тедіс Україна".

"Із самого початку цього судового процесу ми чітко розуміли, що справедливість буде на нашому боці, і змогли це довести перед найвищим судовим органом країни", - наведено в повідомленні слова генерального директора компанії Тараса Корніяченка. За його словами, компанія протягом усієї десятирічної історії працює виключно в правовому полі.

Верховний Суд у своєму коментарі у вівторок зазначив, що перевірив правильність висновків попередніх судових інстанцій про законність та обґрунтованість оскаржуваного рішення Антимонопольного комітету України, з огляду на визначені законом межі повноважень, але не встановлюючи фактичних обставин поведінки позивача. "Беручи до уваги неможливість залучення будь-якої особи до відповідальності на підставі рішень АМКУ в інших справах (які не мають преюдиціального значення), без обов'язкового підтвердження провини в кожному окремому випадку (у кожній справі) і з огляду на помилковість юридичної кваліфікації дій ТОВ "Тедіс Україна", Верховний суд задовольнив позов", - йдеться в повідомленні судового органу.

Водночас Верховний суд зазначив, що визнання недійсним рішення АМКУ не позбавляє цей орган права провести повторну перевірку з дотриманням вимог чинного законодавства.

Як повідомлялося, АМКУ в жовтні 2019 року наклав штраф у розмірі 6,5 млрд грн за антиконкурентні узгоджені дії на чотирьох тютюнових виробників і "Тедіс Україна". Philip Morris International (PMI) наприкінці минулого року подала позов до Міжнародного центру з врегулювання інвестиційних спорів (Вашингтон, округ Колумбія, США) про двосторонній інвестиційний арбітраж проти України у зв'язку з несправедливим, на їхню думку, штрафом АМКУ. Про подібні плани заявила також "Бритіш Американ Тобакко", яка програла наприкінці січня апеляцію.

"Тедіс Україна" - одна з найбільших українських дистриб'юторських компаній. Штат компанії налічує близько 2,300 тис. співробітників. Регіональна мережа нараховує 32 структурні підрозділи на всій території країни. Компанія охоплює роздрібну торговельну мережу, що складається з близько 45 тис. роздрібних точок продажу в усій країні.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА