12:10 03.02.2021

Понад 60% перевірених будинків для літніх людей не включені до Реєстру постачальників соцпослуг - Мінрегіон

2 хв читати
Понад 60% перевірених будинків для літніх людей не включені до Реєстру постачальників соцпослуг - Мінрегіон

Міністерство розвитку громад та територій (Мінрегіон) заявляє про проведення перевірок 1 205 будинків для людей похилого віку, будинків-інтернатів і центрів для алко- та наркозалежних у всій Україні.

"Станом на 2 лютого вже перевірено 1 205 соціальних об’єктів: будинків для осіб похилого віку, будинків-інтернатів для осіб з інвалідністю, центри для алко- та наркозалежних. У десятках з них виявлено порушення у реєстраційних документах та дотриманні протипожежних норм. При цьому 335 з 538 перевірених на даний момент будинків для літніх людей не включені до Реєстру надавачів соціальних послуг", - повідомила прес-служба міністерства

Зазначається, що за дорученням Комісії з розслідування причин виникнення пожежі в Харкові, Міністерство соціальної політики разом із Міністерством юстиції України продовжуватимуть роботу над спрощенням порядку одержання соціальних послуг та правовим механізмом перевірки суб'єктів господарювання, які їх надають.

Робота урядової комісії й остаточні результати перевірок соціальних об'єктів і висновки роботи тимчасового органу будуть оприлюднені 19 лютого.

Як повідомлялося, 21 січня вдень у Харкові у двоповерховому житловому будинку, переобладнаному під будинок престарілих, виникла пожежа на другому поверсі. За попередньою інформацією, в будинку на момент пожежі перебували 33 людини, 15 із них загинули на місці, п’ятеро були госпіталізовані. Згодом, 25 січня, помер ще один постраждалий під час пожежі.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель людей) Кримінального кодексу України.

Директор департаменту соцзахисту населення Харківської облдержадміністрації Юрій Шпарага заявив, що за адресою, де сталася пожежа, не зареєстровано жодних закладів соцзахисту.

Того самого дня було затримано власника домоволодіння, який здав двоповерхову будівлю під пансіонат, а також орендаря будинку і його дружину - директора приватного підприємства, яка фактично керувала установою. Також затримано адміністратора, який координував роботу пансіонату, але офіційно не був там працевлаштований.

22 січня всім чотирьом було оголошено про підозру.

23 січня Київський райсуд Харкова обрав усім підозрюваним запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення застави.

ДБР розпочало розслідування за фактом службової недбалості співробітників ДСНС під час перевірок у приватному будинку для літніх людей у Харкові.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ останніми атаками вибила 10-12% наявної в березні потужності генерації е/е - директор ЦДЕ

Експорт українським морським коридором за 7 міс. сягнув 33,8 млн тонн - Кубраков

Українсько-польські переговори аграрних асоціацій - є розуміння щодо широкої низки продуктів, щодо зерна рішення немає

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА